Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 13:38 Yorum: 0

Orman İşletme Müdürlüğü'nde 500 kişi istihdam edilecek

BİTLİS (AA) - Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü'nün işbirliğiyle 500 kişi istihdam edilecek.Bitlis Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Alaattin...

Orman İşletme Müdürlüğü'nde 500 kişi istihdam edilecek

BİTLİS (AA) - Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü'nün işbirliğiyle 500 kişi istihdam edilecek.

Bitlis Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Alaattin Aslan, yaptığı açıklamada, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında, il merkezi ve ilçelerdeki Orman İşletme müdürlüklerinde 500 kişinin istihdam edileceğini söyledi.

İşe alınacak kişilerin, ağaç dikimi, bakımı ve erozyonun önlenmesi gibi işlerde çalıştırılacağını ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

"Bitlis merkez 100, Tatvan 100, Ahlat 60, Adilcevaz 60, Güroymak 60, Hizan 60 ve Mutki'de 60 olmak üzere, 500 kişi istihdam edilecek. Söz konusu alımlar için 12-21 Mart tarihlerinde, il müdürlüğü ile ilçelerimizdeki hizmet noktalarında başvurular alınacak. İl ve ilçelerin kuraları, 25 Mart'ta saat 10.00'da Bitlis Kültür Merkezi'nde noter huzurunda çekilecek. Kurayla belirlenen kişiler, 1 Nisan-30 Eylül olmak üzere, 6 ay süreyle çalıştırılacak. TYP'ye başvuru yapacak kadınlar da Orman İşletme Müdürlüğü'nün fidan dikimi ve ağaç bakımı işi açık arazide ve dağda yapılacağından dolayı bunun dışında başka yerlerde çalıştırılmayacak. Bu şartları kabul eden kadınlar da başvuru yapabilir."

TYP kapsamında başvuru yapanların, birinci ve ikinci grup şeklinde işe alınacağını bildiren Aslan, alımların öncelikle birinci gruba girenler arasında çekilecek kurayla belirleneceğini ifade etti.

Birinci grup bittikten sonra, eksik kalması durumunda ikinci gruptakiler arasında yine kura çekilerek alımların yapılacağını bildiren Aslan, "Birinci gruba girenlerin 35 yaşını bitirmiş 36 yaşından gün almış erkeklerin olması, kadınların ise 19 yaş üstü olması, 19 yaş üstü engellilerin yüzde 40 daha üstünde rapora sahip olması, 19 yaş üstü eski hükümlü ve 19 yaş üstü terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan şartı aranıyor. İkinci gruba girenlerde ise 19-35 yaş arası erkek işsiz şartını taşıması gerekiyor" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber