Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 04 Eylül 2018 - 09:18 Yorum: 0

Orman olamadan kül oldular

Sivas'ın Bostancık köyünde piknik ateşi, 2 bin 500 adet çan fidanının orman olamadan kül olmasına neden oldu.

Orman olamadan kül oldular

Sivas'ın Bostancık köyünde piknik ateşi, 2 bin 500 adet çan fidanının orman olamadan kül olmasına neden oldu.

Sivas'a bağı Bostancık köyünde iki gün önce çıkan orman yangını sonrası Sivas Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarını tamamladı. Piknik ateşinden dolayı çıkan yangında, Sivas Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bir bölümü 3 yıl, bir bölümü ise 8 yıl önce dikilen 2 bin 500 adet çam fidanlarının tamamen yanarak kül oldukları tespit edildi. 100 dönüm alanda etkili olan yangından geriye, orman olamadan küle dönen çan fidanları kaldı.

Orman olamadan kül oldular

Bostancık Köyü Muhtarı Halil Açıkgöz, çan fidanlarının orman olamadan kül olduklarını söyleyerek, "Yangın piknik ateşinden çıktı. Bir bölümü 3 yıl önce bir bölümü ise 8 yıl önce dikilen çam fidanları yandı. Vatandaşlarımız orman arazilerinde piknik yapmasın. Irmak kenarlarında piknik yapsınlar. Çam fidanlarımız orman olamadan kül oldu" dedi.

Aile gözaltında

Öte yandan, yangına neden olan piknikçi ailenin olay sonrası jandarma tarafından gözaltına alındıkları öğrenildi. Anne baba ve kız çocuğundan oluşan ailenin işlemlerinin ardından hakim karşısına çıkartılması bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber