Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

Orman sevgisi çocuklara tiyatro ile anlatıldı

SAMSUN (AA) - Vezirköprü ilçesine bağlı köy okullarında Orman Haftası dolayısıyla oyun sahnelendi.Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ilçeye getirilen Orman Genel Müdürlüğü...

Orman sevgisi çocuklara tiyatro ile anlatıldı

SAMSUN (AA) - Vezirköprü ilçesine bağlı köy okullarında Orman Haftası dolayısıyla oyun sahnelendi.

Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ilçeye getirilen Orman Genel Müdürlüğü Sincap Çocuk Tiyatrosunca, Yolpınar, Devalan, Akören, Türkmen, Kocakaya, Çaltu, Kızılkese ilkokullarında sahnelenen Ormandaki Gezginler adlı oyunda öğrencilere ağaç sevgisi, doğanın ve çevrenin korunması konularının yanı sıra “Alo177 Ücretsiz Orman Yangını Hattı” anlatıldı.

Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Hasan Kemal Yayla, "Bu tür görsel etkinliklerle çocuklarımızın şimdiden ormanların faydalarını, ormanlardan ağaç kesilmemesi gerektiğini, özellikle ağaçların oksijen deposu olduğunu bilmeleri gerekiyor. Bu etkinlikler sayesinde doğa, ağaç ve çevre sevgisini ve duyarlılığını daha iyi anlamış oldular. Ayrıca orman yangınlarının nasıl haber verilmesi konusunda da bilgi sahibi oldular” şeklinde konuştu.

İşletme Müdürü Yayla, kırsal bölgedeki çocukların tiyatro izleme imkanının pek olmadığını belirterek, bu etkinliğin özellikle kırsal bölgede yapılmasını istediklerini ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber