Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 29 Temmuz 2014 - 18:23 Yorum: 0

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Türkiye'nin bu coğrafyada ayakta kalması için daha çok çalışması gerekiyor. Birlik, beraberlik, kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz. İnadına daha da çok çalışacağız. Şanlı bayrağımızı ay yıldızlı bayrağımızı daha da zirveye dikeceğiz. Bize bu yakışır"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'nin bu coğrafyada ayakta kalması için daha çok çalışması gerekiyor. Birlik, beraberlik, kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz. İnadına daha da çok çalışacağız. Şanlı bayrağımızı ay yıldızlı bayrağımızı daha da zirveye dikeceğiz. Bize bu yakışır" dedi. 

Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Vatandaşlarla bayramlaşan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, her bayram olduğu gibi bu bayramda Şuhut'ta bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Şuhut'un mübarek toprakların bulunduğu yer olduğunu, İstiklal Harbi'nin fitilinin buradan ateşlendiğini anımsatan Eroğlu, "Atatürk ve arkadaşları 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece buradan Kocatepe'ye yürüdü. Orada sabahın ilk ışıklarıyla Büyük Taarruzu başlattı. Ben hemşehrilerimle gurur duyuyorum" diye konuştu.

Çok çalıştıklarını, gece gündüz demeden devamlı koşturduklarını dile getiren Eroğlu, şu ifadeleri kullandı: 

"Çünkü milletimiz büyük bir millet. Şanının layık olduğu, dünyadaki layık olduğu yere taşımak için çalışmamaz lazım. Başbakanımız da bizler de koşuyoruz. Çünkü bu millete daha büyük olmak yakışır. Şanlı bir milletiz. Bu yüzden ülkemizi çok daha güzel noktalara taşıyacağız. Son 11 yılda güzel hizmetlere imza atıldı. Başbakanımızın liderliğinde hayal edilemeyecek bir takım projeler gerçekleşti. Geçenlerde Almanya'dan çok eski bir bakan arkadaş gelmişti ve dedi ki 'Türkiye'de çok büyük projeler var. Artık bizim memlekette büyük projeler yok. Dolayısıyla ne kadar gurur duysanız az' diye söyledi. Gerçekten de öyle. Bu kardeşiniz 268 baraj ve bin gölete imza atıyor. Bakın kuraklığa rağmen 76 şehire su götürdük. Afyonkarahisar'da, İzmir'de, Şırnak'ta su yoktu su götürdük. Kıbrıs'a su götürmek büyük devletin yapabileceği bir projedir."

-"İslam dünyasının umudu Türkiye"

Eroğlu, eski Türkiye'nin geride kaldığını ve yeni Türkiye devrinin başladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi daha güzel noktalara taşıyacağız. Nasıl taşıyacağız, kardeşliğimizi pekiştireceğiz, birbirimizi seveceğiz ve neticede çalışacağız. Niçin çalışacağız bakın İslam dünyasının umudu Türkiye. Bugün Afyon'da Türkmen kardeşlerimi gördüm. Nereye gidecekler? Türkiye sığınılacak son kale. Bütün millete, 77 milyona çok önemli vazife düşüyor. Suriye'den zulümden kaçan nereye gidiyor? Türkiye'ye geliyor. Geçmişte de Rus,Yunan, Bulgar zulmünden kaçan Türkiye'ye sığındı. Dolayısıyla Türkiye'nin bu coğrafyada ayakta kalması için daha çok çalışması gerekiyor. Birlik, beraberlik, kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz. İnadına daha da çok çalışacağız. Şanlı bayrağımızı ay yıldızlı bayrağımızı daha da zirveye dikeceğiz. Bize bu yakışır." 

Programa, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, daire amir ve müdürlerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Eroğlu, daha sonra ilçeye bağlı Karaadilli, Tatarlı ve Haydarlı beldelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaştı.  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber