Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Sami Er
Güncel 20 Aralık 2014 - 18:18 Yorum: 0

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Dünyanın en ileri arıtma tesislerini yapar hale geldik. Bu büyük gurur vesilesi. Şu anda pek çok ülke bizden teknoloji talep ediyor. Türkiye'deki atıksu arıtma tesislerini, en ileri içme suyu, arıtma suyu tesislerini kendi teknolojimizle yapıyoruz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin dünyanın en ileri arıtma tesislerini yapar hale geldiğini belirterek, "Bu büyük gurur vesilesi. Şu anda pek çok ülke bizden teknoloji talep ediyor. Türkiye'deki atıksu arıtma tesislerini, en ileri içme suyu, arıtma suyu tesislerini kendi teknolojimizle yapıyoruz" dedi. 

Eroğlu, Afyon Lisesi'nde kendi adına düzenlenen Biyografi Köşesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, çok duygulandığını ve bu liseden mezun biri olarak güzel hatıralarının bulunduğunu ifade etti. 

Böyle bir köşeye sahip olmanın kendisi için gurur vesilesi olduğunu dile getiren Eroğlu, şöyle konuştu:

"Afyon Lisesi, Türkiye'de tanınmış liselerden birisidir. Büyük devlet adamlarımız, eski Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel buradan mezun olmuştur. Pek çok ilim adamını, profesörleri ve doktorları yetiştirmiş olan mümtaz bir lisedir. Benim içinde bu liseden mezun olmak büyük bir şereftir. Daima hatıralarımın arasında yer alıyor. Dolayısıyla başta lise müdürümüz olmak üzere böyle bir köşeyi tertip ettikleri için gönülden teşekkür ederim. Sağ olsunlar, bu bir vefa duygusu. İnşallah bizde bu vefa duygusu için Afyonkarahisar'a ve Türkiye'ye elimizden geldiği kadar daha büyük hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Mühim olan millete faydalı eserleri ortaya koymaktır. Biz de Allah'a şükürler olsun şu anda dünyada bakan olarak diyorum, en çok eseri olan ilin bakanı olmanın gururunu yaşıyorum. Benden daha çok eser yapan, inşa eden, tesisi kazandıran başka bir bakan dünyada yok."

Eroğlu, bakanlığı döneminde bu yılla birlikte 3 bin 500 büyük eseri, 270 baraj, binbir gölet ve sulama, 76 şehre su götürme ve 2 milyar fidanı toprakla buluşturmanın yanı sıra İstanbul'da 600 tesisi hizmete alarak millete faydalı olmaya çalıştıklarını vurguladı. 

Bugün Türkiye'nin en yüksek, dünyanın sayılı barajlarını kendi mühendisleri ve öz kaynaklarıyla yapar hale geldiğine bildiren Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın en ileri arıtma tesislerini yapar hale geldik. Bu büyük gurur vesilesi. Şu anda pek çok ülke bizden teknoloji talep ediyor. Türkiye'deki atıksu arıtma tesislerini, en ileri içme suyu, arıtma suyu tesislerini kendi teknolojimizle yapıyoruz. Afyon lisesi bize büyük bir ufuk verdi. Hocalarımızı ben bu vesileyle rahmetle anıyorum onlar o kadar büyük ufuk verdiler ki büyük düşünmeye alıştık. Afyon Lisesi bize çok büyük düşünmeyi öğretti yani büyük planlar yapmayı. Bu öyle bir lise ki bütün hocalarımızı rahmetle anıyorum."

Daha sonra Eroğlu, okul müzesini ziyaret etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber