Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 07 Mart 2015 - 17:08 Yorum: 0

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Adıyaman'da

"Bizim sözümüz senettir çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan böyle gördük"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Adıyaman'da

ADIYAMAN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bizim sözümüz senettir çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan böyle gördük" dedi. 

Eroğlu, Adıyaman Valiliğini ziyaretinde, kentte 14 tesisin temelini atacaklarını belirtti. 

İnşaatına başlanacak olan Koçali Barajı'nın büyük bir proje olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Bu sayede yılda 120 milyon kilovat elektrik üretilecek, şehrin içme suyu ihtiyacı karşılanacak. Bunun yanında çiftçilerimizin sulama sorununa çözüm sağlayacak" diye konuştu. 

Eroğlu, barajdan dolayı bölge insanının mağdur edilmeyeceğinin altını çizdi. 

Adıyaman'a her gelişinde müjde verdiğini anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bizim kültürümüzde bir yere giderken mutlaka bir hediye götürülür. Buraya da heybemiz dolu geldik. Daha önce Adıyaman'a 32 müjde vermiştik. Şimdi ise 76 milyon liralık 15 müjdeyle geldik. Böylece bu güzel şehrimizde 1 milyar 476 milyon liralık yatırım hayata geçirilmiş olacak. Adıyaman, Adıyaman olalı böyle bir yatırım görmedi. İnşallah bunları da yüzümüzün akıyla yapacağız. Bizim sözümüz senettir çünkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan böyle gördük. Bizim hükümet, sözünün eri hükümettir. AK Parti hükümetlerinin sözü senettir."

Eroğlu, kendi dönemlerinde yatırımların tamamlanmasının tarih ve saatine kadar belli olduğunu söyledi.

Adıyaman'a bal ormanı kurduklarını anlatan Eroğlu, "Marka olacak organik balı üretmek için çalışmalar sürüyor" şeklinde konuştu. 

Atatürk Barajı kenarına fidan dikildiğini hatırlatan Eroğlu, buradaki meyve bahçelerini de köylülere verdiklerini dile getirdi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün güneş enerjisi üzerinde çalıştığını anlatan Eroğlu, "Böylece hem pompa istasyonlarına elektrik vereceğiz hem de fazla enerjiyi sisteme dahil edeceğiz. İlk defa Adıyaman'da başladık" ifadelerini kullandı. 

Eroğlu, Türkiye'de bu yıl kuraklık sorunu almadığını vurguladı.

İstanbul'daki barajların doluluk oranının yüzde 98 seviyesinde olduğunu belirten Eroğlu, "Hatta bazı barajlarımız taşıyor. Su seviyemiz iyi. İstanbul'daki barajların doluluk oranı şu anda geçen yıla göre 4 misli civarında" şeklinde konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber