Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 28 Haziran 2016 - 11:58 Yorum: 0

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’nun İlk Fidanı Diktiği Ceviz Orman’ında Üretim Başladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun ilk fidanı diktiği ceviz ormanında üretim başladı.

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’nun İlk Fidanı Diktiği Ceviz Orman’ında Üretim Başladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun ilk fidanı diktiği ceviz ormanında üretim başladı. Orman Genel Müdürlüğü (OGM)tarafından orman köylülerini desteklemek maksadıyla yürütülen çalışmalar çerçevesinde Edirne'de tesis edilen ceviz ormanı sayesinde köylüler gelir elde etmeye başladı.

Edirne merkeze bağlı Değirmenyeni köyünde 2008 yılında ilk fidanı Veysel Eroğlu'nun diktiği ormanda 5.200 adet ceviz ve 260 adet badem fidanı toprakla buluşturulmuş ve bu fidanların bakımını sağlayarak ürünlerin gelirini almaları gayesiyle köydeki 63 haneye dağıtılmıştı. Hane başına 87 adet ceviz ağacının düştüğü orman köyünde ağaç başına ortalama 7 kg ceviz üretilmeye başlandı. Böylece hane başına 9 bin TL civarında bir gelir sağlandı.

Bakanlık verimi düşük, kuruyan veya başarısız olan kısımlarda mevcut yerli türlerin yerine Chandler türü ceviz fidanı dikerek verimin daha da artırılmasını sağlayacak. Ayrıca damlama sulama, gübreleme, budama, zirai mücadele ve yabancı ot kontrolünün yapılmasıyla birlikte ağaç başına verimin 10 kg civarında olması bekleniyor. Bu da hane başına düşen gelirin 13 bin lirayı aşması anlamına geliyor.

"ORMAN KÖYLÜMÜZ İÇİN NE YAPSAK AZDIR"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu orman köyleri için bölgenin şartlarına göre çeşitli projeler geliştirdiklerini böylece köylülere ek gelir imkanı sağladıklarını belirterek şunları söyledi:

"Biz Bakanlık olarak orman köylülerinin hasmı değil hısmıyız. Orman köylümüz için ne yapsak azdır. Onlar için yeni projeler geliştirmek, onların gelirini artırmak bizim boynumuzun borcudur. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz ve çok şükür köylülerimiz bunun karşılığını alıyor. Edirne'de ilk fidanı benim diktiğim ceviz ormanındaki cevizlerden şimdi hane başına 9 bin liralık gelir sağlanıyor ne mutlu bizlere."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber