Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 19 Ağustos 2017 - 12:43 Yorum: 0

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temeli atılacak olan 8 tesisin toplam bedelinin 84 Milyon TL olduğunu dile getirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temeli atılacak olan 8 tesisin toplam bedelinin 84 Milyon TL olduğunu dile getirdi.

Adıyaman'da 8 adet tesisin temel atma töreni için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Adıyaman'a geldi. Adıyaman ziyaretlerine ilk olarak Valilik ziyaretiyle başlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu burada çiçeklerle karşılandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu Vali Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü Bekir Kocabey, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu,Adıyaman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Uslu, belde belediye başkanları, kaymakamlar, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Valilik şeref defterini imzalayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu daha sonra basın mensuplarına toplantı salonunda açıklamalarda bulundu. Eroğlu, Adıyaman'da 8 tesisin toplam bedelinin 84 Milyon TL olduğunu dile getirerek, " Daha önceden söz verdiğimiz 8 tane tesisimizin temelini atacağız buda 84 Milyon TL. Akçalı Barajı ve Akçalı 2 Barajı bu barajlarla birlikte 6 bin 580 dekar alan gerçekten çok güzel bir şekilde modern sulama sistemleriyle sulanacak. Bizler Adıyaman'da şunu getirdik, sulama tesislerin en az 3 yıl ilgili firma tarafından işletilecek şekilde bir çalışma yapacağız. Dolayısıyla bu sulamalarda Sincik Arıkonak Göleti ve sulaması burada bin 300 dekar arazi sulanacak. İl merkezi Beşpınar Mevkiinde ziyaret Çayı 2.kısım, Çelikhan ilçesinde Çelikhan Çayı ve 8 Nolu Kuru Dere Islahı, Gerger İlçesindeki yerel ıslahlar yapılacak. Birde burada kesin kararlıyız orman teşkilatı yeşillendirmek ve ayrıca gelir getirici ağaçlar dikilecek. Ayrıca burada ilk defa biz başlatmıştık. Burası badem açısından oldukça önemli bir merkez. Ben hatta Adıyaman'ın bir badem üretim merkezi haline getirelim dedim" ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu aynı zamanda Adıyaman'da bal ormanlarının yapılacağını da müjdeledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber