Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 23 Ekim 2017 - 11:53 Yorum: 0

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: “Bu sene 44 yılın kuraklığını yaşamamıza rağmen, Türkiye’de suya erişim yüzde yüzdür”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye yarı kurak bir iklim bölgesinde olmasına rağmen, su açısından zengin bir ülke değiliz ve bu sene...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: “Bu sene 44 yılın kuraklığını yaşamamıza rağmen, Türkiye’de suya erişim yüzde yüzdür”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye yarı kurak bir iklim bölgesinde olmasına rağmen, su açısından zengin bir ülke değiliz ve bu sene 44 yılın kuraklığını yaşıyoruz. Buna rağmen su sıkıntısı çektirmedik" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kartal'da bulunan DSİ 14. Bölge Dragos Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen 5. Uluslararası Kum ve Toz Fırtınaları Çalıştayı'na katıldı. Çalıştay'a Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Meteroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, kamu ve özel kurumların temsilcileri ile 27'si yabancı 84 bilim insanı katıldı. Burada bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çalıştayın önemine değinerek, Türkiye'nin bölgesinde yaptığı çalışmaları anlattı. Bölgede'ki bir çok fakir ülkeye farklı konularda destek olduklarını ifade eden Eroğlu, "Ülke olarak biz bu bölgelere çok büyük bir destek veriyoruz. Türkiye özellikle fakir ülkelere her açıdan büyük destek veriyor. Özellikle gayri safi milli hasıla başına Türkiye şuanda dünyada en çok destek veren bir ülke konumunda. Esasen biliyorsunuz Suriye'den gelen 3 buçuk milyon ve Irak'tan ölüm korkusu ile Türkiye'ye sığınan ve hiçbir ayrım yapmadan, yani ne onun etnik milliyetine ne de dinine bakmadan, biz bunları kurtarmak için kucağımızı açtık ülkemize kabul ettik. Şuana kadar da 50-60 milyar dolar ihtiyaçları için büyük bir destek verdik" şeklinde konuştu.

"2023 yılına kadar 7 milyar fidan dikeceğiz"

Ağaçlandırma ile ilgili yaptıkları çalışmaları da anlatan Bakan Eroğlu, "Biz ağaçlandırmaya ve erozyonla mücadeleye çok büyük önem veriyoruz. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile 2008 yılında ağaçlandırma seferberliği başlattık. Biz de 4 yıl zarfında 2 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Aşağı yukarı 4 milyon hektardan daha fazla bir alanı ağaçlandırdık. Bu zaten Birleşmiş Milletlerin de dikkatini çekti. Daha sonra bildiğiniz üzere ülke çapında yeni seferberlikler başlattık. Bu seferberlikler neticesinde şuana kadar 3 milyar 800 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Hakikaten bu bir rekor. Esasen Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele 12. Taraflar Konferansı'nda bütün katılımcılara şöyle bir söz verdim. Biz dedim 2023 yılına kadar dünyadaki her insan için 7 milyar fidanı toprakla buluşturacağız diye bir söz verdim" ifadelerini kullandı.

"Bu sene 44 yılın kuraklığına rağmen Türkiye'de suya ulaşım yüzde yüz"

Her konuda planlarının olduğunu ifade eden Eroğlu, su konusunda da, "Türkiye'nin su meselesini halletmek için 2070 yılına kadar her şehrin planını yaptık, suyunu temin ettik. Türkiye yarı kurak bir iklim bölgesinde olmasına rağmen, su açısından zengin bir ülke değiliz ve bu sene 44 yılın kuraklığını yaşıyoruz. Buna rağmen su sıkıntısı çektirmedik. Şuanda bizde suya erişim yüzde yüzdür. Yani bütün Türkiye'de suya erişim mevcuttur" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber