Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 23 Ağustos 2014 - 20:14 Yorum: 0

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde maden kazası

Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Ndassima kentinde, Müslüman Seleka milislerince işletilen bir altın madeninde meydana gelen göçükte 27 kişi hayatını kaybetti.

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde maden kazası

Bölgedeki AA muhabirine bilgi verici Seleka milislerinin sözcüsü Ahmedinejad İbrahim, 'Madenden şimdiye kadar 25 insanın cesedi çıkarıldı. Ancak halen madende gömülü 2 ceset daha var' dedi.

Ndassima sakinlerinden Ndakakossi Ancelme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altın çıkarmak amacıyla önceki gün sabah saatlerinde madene giren gençlerin, şiddetli yağış sonucu meydana gelen toprak kayması itibarıyla madende oluşan göçük altında kaldıklarını belirtti.

Yılın bu aylarında çoklukla şiddetli yağışlar ve toprak kaymalarına sahne bulunan Ndassima’da, 2013 yılında gene tıpkı nedenlerle meydana gelen maden kazasında 52 şahıs hayatını kaybetmişti.

Seleka milisleri daha öncelikle Kanadalı Axmin şirketinin bir taraf kuruluşu bulunan Aurafrique nedeni ile işletilen Ndassima’daki altın madenlerinin denetimi 2013’te düzenledikleri bir saldırıyla ele geçirmişti.

Hristiyanların çoğunluğu oluşturduğu Orta Afrika Cumhuriyeti geçen sene Seleka milislerinin, 2003’te darbeyle işbaşına gelen eski Cumhurbaşkanı Hristiyan Francois Bozize’yi devirerek yerine Müslüman Michel Djotodia’yı getirmesinin ardından kocaman bir anarşi ortamına sürüklenmişti.

Ülkeyi saran din temelli şiddet dalgası üstüne Ocak 2014’te görevinden istifa eden Djotodia yerini başkent Bangui’nin eski Belediye Başkanı Hristiyan  Catherine Samba-Panza’ya bırakmak durumunda kalmıştı.

 

Muhabir: Alp Ertunga Karaca

ETİKETLER: Orta , Afrika , Cumhuriyetinde , maden , kazası
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber