Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 10:58 Yorum: 0

Ortaca Halk Eğitim Merkezi’nde hedef 7 bin kursiyer

Ortaca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 2016-2017 eğitim öğretim yılına yeni açtığı kurslarla başladı.

Ortaca Halk Eğitim Merkezi’nde hedef 7 bin kursiyer

Ortaca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 2016-2017 eğitim öğretim yılına yeni açtığı kurslarla başladı.

Ortaca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün merkez hizmet binası ile Cumhuriyet mahallesindeki ek hizmet binasında 14 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik, Okuma-yazmadan dil kurslarına, el becerilerinden aile planlamasına, kuyumculuktan muhasebeye, üniversite ve KPSS hazırlık kurslarından gıda ve hayvancılığa kadar 50 civarında meslek kursu veriliyor.

Ortaca Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Ali Top, 2015-2016 yılında 5 bin civarında olan kursiyer sayısını yeni açacakları kurslarda verecekleri eğitimlerle 7 bin'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Ortaca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İşkur işbirliğinde açılan "hasta ve yaşlı refakatçısı" ile "3-6 yaş çocuk etkinlikleri" kurslarının yanı sıra KPSS Lise ve KPSS Önlisans kursları, bağlama ve Almanca kurslarının devam ettiğini ifade eden Ortaca Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Ali Top, Ekim ayından itibaren lise mezunu öğrencilere yönelik üniversite hazırlık kurslarının başlayacağını kaydetti.

Ortaca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara yönelik bilgilerin www.ortacahem.meb.k12.tr internet sitesinden ya da bizzat kurumdan öğrenilebileceğinin altını çizen Mehmet Ali Top, diğer kurslar hakkında şu bilgileri verdi.

"Ortaca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açtığımız kursların hepsi burada yaşayan vatandaşlarımızın yapabileceği işlere yönelik kurslar. Bilgisayar kullanımı, yabancı dil, işaret dili, diksiyon, okuma yazma, dekoratif ahşap süsleme, resim, dikiş-nakış, takı tasarım, gümüş takı işlemeciliği ve kuyumculuğun yer aldığı el sanatları, emlak danışmanlığı, kalorifer ateşçiliği, halk oyunları, müzik atölyesi, iş güvenliği ve işçi sağlığı, hijyen, aşçılık gibi 50 civarında meslek kursu veriyoruz. Bu kursların bazıları devam ediyor. Bazıları da önümüzdeki günlerde başlayacak. Bunlar için de kayıtlar ve çalışmalar devam ediyor" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber