Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mayıs 2016 - 12:38 Yorum: 0

Ortaca MYO Mezunlarını Törenle Uğurladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan 120 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Ortaca MYO Mezunlarını Törenle Uğurladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ortaca Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan 120 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

Düzenlenen mezuniyet törenine CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Kaymakam Fatih Ürkmezer, Rektör Mansur Harmandar, Öğretim Görevlileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti temsilcileri, öğrenciler ve öğrenci velileri yer aldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra okul Ortaca Meslek Yüksek Okul Birincisi Ayşe Demirel, "Sayın okul müdürüm, değerli hocalarım, sayın veliler, sevgili arkadaşlarım; Okulumuzun mezuniyet törenine hoş geldiniz. Sevgili arkadaşlarım 2 yıl önce bu okula farklı şehirlerden, farklı hayallerle ve farklı heyecanla geldik. Bazen sevindik, bazen üzüldük, çoğu zaman yorulduk ama yine de kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı öğrendik ve kesinlikle başardık. Okul birinciliği, bireysel bir başarı olarak düşünülüp bir kalıba sokulsada, aslında bu başarı okulum Akademik ve idari personele ve sevgili arkadaşlarıma aittir. Ben ise bu bölümün bir parçası olarak bu gün bu kürsüde bulunmaktayım. Bu güne kadar desteğini üzerimden eksik etmeyen canım aileme, öğrencilerinin yanında olmayı görev edinmiş sayın hocalarıma, bu 2 yılı beraber geçirdiğimiz sevgili arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun" diye konuştu.

Ortaca Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Ramazan Küp ise; "1994 Yılında kurulan Ortaca Meslek Yüksekokulu, üniversitemizin ilçelerde kurulan ilk Meslek Yüksek Okulu'dur. Ortaca Halkının yüksek aidiyet duygusuyla okulumuzu sahiplenmesi, maddi manevi destekleri ile bugünlere gelmiştir. Okulumuz bu gün 5 bölüm, 10 program ve 1056 öğrencisi ile eğitim öğretime devam etmektedir. Meslek yüksekokulumuza yeni bölümler ve programlar kazandırma en öncelikli hedeflerimizden biri olacaktır. Bunun yanı sıra birçok alanda büyük gelişmeler sağlamış olan Ortaca'mıza, Ortaca'mızın ve bölgenin potansiyelini karşılayacak içeriğe sahip, 4 yıllık bir Yüksek Okul veya bir Fakülte kazandırma zamanının geldiği inancındayım. Bu konuda sayın rektörümüz ve üniversite senatomuzun, gerekli sosyal ve fiziksel ortamı hazırlamış olan ilçelerimizin her zaman yanlarında yer almaları ve gerekli desteği sağlamaları, bizleri cesaretlendirmektedir. Sevgili gençler, hayat bitişlerden ve yeni başlangıçlar oluşur. Bu gün bir bitişin değil, yeni bir başlangıcın ilk günü olacaktır. Aslında her şeyin yeni başladığı gün…. Çünkü mezuniyet bir son değil, bir başlangıçtır. Unutmayınız ki başarı tesadüf veya şans değildir. Başarı çalışmakla, doğru hedeflere yönelmekle ve hakikatten ayrılmamakla elde edilir. Ailenize, ülkenize ve milletimize karşı sorumluluklarınız var. Bu sorumluluklarınızın en önemlisi de işinizi iyi yapmaktır. Böylelikle ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamış olacaksınız.

Sizlere biraz sonra verilecek olan mezuniyet ve başarı belgelerini verirken içim son derece rahat olacak. Ben de, hocalarınız da bunu hak ettiğinize inanıyoruz ve sizlere güveniyoruz. Aldığınız kaliteli eğitim nedeniyle sizlere kefiliz" dedi.

Okul Müdürü Prof. Dr. Ramazan Küp'ün konuşmasından sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Milletvekilleri Prof. Dr. Nurettin Demir ve Nihat Öztür'ün konuşmalarından sonra öğretim görevlileri tarafından braşlara göre öğrencilere diplomaları verildi.

Ortaca MYO Mezunlarını Törenle Uğurladı

Ortaca MYO Mezunlarını Törenle Uğurladı

Ortaca MYO Mezunlarını Törenle Uğurladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber