Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Eylül 2017 - 11:53 Yorum: 0

“Ortadoğu’da markalaşma" grup ofis marka günlerinde masaya yatırılacak

Son dönemde Orta Doğu'nun son dönemde yaşadığı ekonomik ve siyasi süreçte, ekonomik açığını kapatmasına katkı sağlayan Türkiye, içinde bulunduğu...

“Ortadoğu’da markalaşma' grup ofis marka günlerinde masaya yatırılacak

Son dönemde Orta Doğu'nun son dönemde yaşadığı ekonomik ve siyasi süreçte, ekonomik açığını kapatmasına katkı sağlayan Türkiye, içinde bulunduğu sıkıntılı siyasi ve ekonomik durumda, düşünüldüğünde Türkiye, oluşan ekonomik açığın kapatılmasına katkı sağlayan önemli ülkelerden biri. Böylesi bir dönemde Grup Ofis Marka Patent, Orta Doğu'da yatırım yapan Türk firmaları için yol gösterici nitelikte bir etkinliğe imza atacak.

Bu çerçevede Orta Doğu ve Kuzey Afrika pazarlarındaki payını artırmayı hedefleyen Türk firmalarının, markalarını korumak için neler yapabileceği İstanbul'da düzenlenecek etkinlikte masaya yatırılacak.

Wyndham Grand Levent'te 26 Eylül Salı günü saat 09.30'da başlayacak olan Grup Ofis Marka Günleri "Ortadoğu'da Markalaşma" etkinliğinde, Türk firmalarının ticaret yaptığı ülkelerde markalarını koruma altına almak için yapmaları gerekenler konunun uzmanları tarafından anlatılacak.

Etkinliğe, 100'ü aşkın ülkede 20 bin şirkete sınai mülkiyet hakları konusunda hizmet veren Grup Ofis Marka Patent ev sahipliği yapacak. Etkinlik, Grup Ofis Marka Patent Genel Müdürü Cenk Sevinç'in açılış konuşması ile başlayacak.

Etkinliğin "Uluslararası Alanda ve Ortadoğu'da Marka Başvurularında Nelere Dikkat Edilmeli?" başlıklı ilk oturumunda, Marka Vekilleri Gamze Coşkun Bakır, Bahia Al Yafi ve Ammar Hashim Mohammed uluslararası alanda, Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri'nde marka başvuru prosedürleri konularında bilgi verecek. "Orta Doğu'da Örnek Ülkeler Üzerinden Marka Başvuru Süreçleri" başlıklı ikinci oturumda ise, Kuzey Afrika ve Levant ülkeleriyle Irak ve Kuzey Irak'ta marka müracaatı konusu Mısır Gümrük Yetkilisi Wael Khalil ve Marka Vekili Bahia Al Yafi tarafından ele alınacak. "Ortadoğu'da Türk Markalarının Başarı Öyküleri"nin paylaşılacağı üçüncü oturumda da, Ortadoğu'da markasını koruma altına alan, aralarında Türkiye'nin köklü firması Eyüp Sabri Tuncer'in ve Erbakan Malkoç'un Group Başkanı olduğu DizaynVIP'in de bulunduğu şirketler, küresel pazarda markalaşma deneyimlerini paylaşacak.

Grup Ofis Marka Patent Genel Müdürü Cenk Sevinç, gerek ihracat gerekse yatırımla yabancı ülkelere markasını taşıyan şirketlerin, dış pazarlarda varlığını sürdürebilmesi için markasını korumak zorunda olduğunu bildirdi.

Grup Ofis Marka Patent olarak, dünyada sınai mülkiyet alanındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve bu konuda yabancı ülkelerde iş birlikleri yaptıklarını anlatan Sevinç, "Uluslararası alanda faaliyet gösteren bir firma olarak, patent ve ticari markaların korunması konusundaki tüm gelişmeleri ve prosedürleri yakından takip ediyoruz. Sınai mülkiyet haklarının korunması için işlemleri yürütürken, konuyla ilgili bilinç düzeyini yükseltmeye yönelik çalışmalar da yapıyoruz. Sınai mülkiyet haklarının korunmasına küresel bir boyut ve bakış açısı getirmenin yanı sıra bölge coğrafyalarının ekonomik ve hukuki dinamikleri, kanun ve prosedürleri konusunda şirketleri bilgilendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Sevinç, sınai mülkiyet haklarının korunma ve güvence altına alınmasının şirketlerin rekabet gücünü arttırması ve ayakta kalabilmesi ile doğrudan ilintili olduğu gibi, ülkelerin ekonomik gelişmişlik düzeyine de etki ettiğini söyledi. 21. yüzyılda inovasyon fikrinin öne çıktığını, fikri ve sınai mülkiyet haklarının öneminin anlaşıldığını ifade eden Sevinç, "Marka ticari kimliktir, şirket ve şahısların markalara ilişkin haklarının koruma altına alınması gerekir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber