Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:37 Avrupa 2.’si boksör memleketi Niğde’de coşkuyla karşılandı23:30 8. kattan düşen 1.5 yaşındaki bebek hayatını kaybetti23:26 "Dağ-Der Bayramlaşma Danışığı" coşku ile kutlandı23:21 BM Soruşturma Komisyonu, İsrail’i 7 Ekim olaylarına ilişkin soruşturmayı en...23:20 İzmir’de dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti23:19 Beytüşşebap’ta Altındağları “Geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildi23:12 THY EuroLeague: A. Efes: 64 - Virtus Bologna: 6723:11 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestosuna polis...23:00 FETÖ üyesi eski emniyet müdürü Fethiye’de yakalandı22:57 Dev gemi iskeleye böyle çarptı22:57 İngiltere Başbakanı Sunak’tan Netanyahu’ya itidal çağrısı22:56 Sırbistan’da yakalanan kardeş katili, getirildiği İzmir’de tutuklandı22:55 Yol kapatma tartışmasında başkana saldırmaya kalktılar22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir mik...22:13 İspanya Başbakanı Sanchez: "İspanya Filistin’in BM’ye tam üye olması için ç...22:13 Başkan Özçelik, borç bakiyesi ve gelir gider dengesi afişini belediye binas...22:11 Manisa’da trafik kazası: 1 yaralı22:10 Borrell: “(İran’ın İsrail’e saldırısı) Uçurumun eşiğinden uzaklaşmak zorund...22:09 BM, Filistinliler için 2,8 milyar dolarlık bağış çağrısı yapacak22:08 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Mustafa Çakır getirildi
Yerel 14 Ekim 2016 - 09:38 Yorum: 0

Ortahisar Belediye Başkanı Genç’ten İHA’ya ziyaret

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder ile birlikte İhlas Haber Ajansı (İHA) Trabzon Bölge...

Ortahisar Belediye Başkanı Genç’ten İHA’ya ziyaret

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder ile birlikte İhlas Haber Ajansı (İHA) Trabzon Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

İhlas Haber Ajansı Trabzon Bölge Müdürü Öner Seven ve İhlas Grup Trabzon Temsilcisi Metin Güneş'le görüşen Başkan Genç, yapılan çalışmalar ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ ile mücadeleyi değerlendirdi.

Pazarkapı mahallesinde yapılması planlanan Ortahisar Belediye binasıyla ilgili bilgi veren Genç, binanın temelinin yakında atılacağını söyledi. Başkan Genç, "Binamızın temelini atacağız, ihaleye çıkardık. 25 dönüm araziyi TOKİ'den 60 milyon TL'ye satın aldık. Alanın yıkımını kamulaştırmaları bitti. Yıkımını da yaptırdık. Yıkılacak olanlar da var, birkaç dosya var onlar bekliyor. TTSO binasının üst sokağına kadar yıkımlar yapılacak. Zağnos Deresi'ni yüzeye çıkaracağız. Bölgede çok güzel bir alan oluşturacağız. Orada 2 tane camimiz var, 5-6 tane de korunaklı bina var. Onları gün yüzüne çıkartalım istiyoruz. Orada mevcut yapı stoğunun yüzde 50'si kadar yapı yapacağız. Şu an yıktığımız yerle birlikte toplayacağımız alan 10-12 dönüm civarında hem kaymakamlık hem Ortahisar Belediyesi orada olacak. Geri kalan 15-16 dönüm civarındaki kısmını da amacına uygun olarak yeni bir yaşam alanı oluşturacağız. Orada güzel bir şey çıkacak inşallah" diye konuştu.

Pelitli'deki projeyle ilgili ciddi çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Başkan Genç, "Pelitli'de ciddi projemiz var. Orası vizyon projemiz, inşallah çok güzel olacak. Orada yola bir şerit daha bıraktık. Burada alçak katlı iş merkezleri, üstü teras cafe, restoran tarzında olacak şekilde yeşili bol bir alan olacak" dedi.

"Yetkim olsa Reşadiye Üst Geçidi'ni kopartır, oradan alırım"

Trabzon'da ulaşımın yetkilerinde olmadığını ancak şehirde yaşayan her birey gibi trafik sorunu ile kendilerinin de zaman zaman karşı karşıya kaldığını belirten Genç, Reşadiye üst geçidini eleştirdi. Trabzon'un trafik sorununun Akçaabat ilçesi Yaylacık mevkiindeki Haçkalıbaba Devlet Hastanesi önünden başladığını ifade eden Başkan Genç, "Çömlekçi ve Şana-Kaşüstü'nde bur sorun devam ediyor. Kaşüstü için sorun çözülüyor. Kaşüstü'nün projesi tadil edildi. Bu bize göre tadil edildiği şekli çok daha iyi çok daha doğru olanıydı. Çünkü ikinci bir Reşadiye üst geçidi olsun istemiyoruz. Yomra Belediye Başkanımızın da görüşü aynı. Teknik olarak da yeni bir projeyle beraber dalçıkla beraber sorun çözülecek. Yetkim olsa Reşadiye üst geçidini kopartır alırım onu oradan. Maraş Caddesiyle ilgili fikrim açık. Büyükşehir Belediye Başkanımızla aynı düşünmüyorum. Farklı düşünüyoruz. Bunu polemiğe de çekenler oldu fikrim açık. Orayı, ya trafiğe kapatacağız yada kapatmamız çok daha aleyhte bir sonuç doğuracaksa meydanda başkanımızın yaptığı çok iyi bir proje olan tek bant sistemindeki gibi olmalı ve arabalar orada durmamalı" şeklinde konuştu.

"Tarih Müzesi'ni fethin 555. yıl dönümünde açacağız"

Yapımı tamamlanan Tarih Müzesi'nin Trabzon için önemli bir merkez olacağını ve resmi açılışını da Trabzon'un fethinin 555. yıl dönümünde yapacaklarını kaydeden Genç "Müzeyi açtık, ancak fethin 555. yıl dönümü olan 26 Ekim'de resmi açılışını yapacağız. Çok güzel bir eser oldu. İçerisinde 7 bin 87 adet tarihi materyal var. Tarihi vesikalar var. Fotoğraflar, filmler var. 1916'daki Trabzon'un işgalinin görüntüleri, Atatürk'ün Trabzon'a gelişinin görüntüleri var. Bütün materyallere erişim kolaylığı var. Trabzon'dan iz bırakan 3 padişahımıza ait bilgiler de var" ifadelerini kullandı.

"FETÖ ile mücadelenin tartışılmasını doğru bulmuyorum"

15 Temmuz darbe girişimini değerlendiren Başkan Genç, bu yöndeki tartışmaları doğru bulmadığını söyledi. Genç, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz öncesinde de sonrasında da FETÖ ile mücadelenin tartışılmasını bile doğru bulmuyorum. O mücadele milli birliğimiz, milli bütünlüğümüz, bağımsızlığımız ve geleceğimiz ve istiklalimizin mücadelesi. Birileri bu topraklarda bağımsız Türkiye milli irade, kendi iradesiyle yönetilen bir toplum ve yöneten etkin bir toplum olmamızı 60'larda, 71'lerde, 80'lerde, 97'de 2007'de değişik formatlarla beraber bu iradeyi baltaladı. Ama bu başka bir şeydi. Bunu ben darbeden öte yorumluyorum. Gerçekten darbeden fazla bir şey bu. Bunun adını darbe olarak koyarsak olaya biraz dar bakmış oluruz . Bu bir işgal girişimiydi. Maalesef en kutsalımızı kullanarak bizi vurmaya kalktılar. Allah razı olsun önce önce Cumhurbaşkanımızdan cesaretle bir milli direniş ortaya çıktı ve millet ayağa kalktı. Millet aslında 1980'deki gibi zannettiler. Rahmetli Özal'da 21 asır Türk asrı olacak demişti. Millet bu asırda ayağa kalktı bir daha oturmayacak. Nur içinde yatsınlar şehitler veriyoruz. Bedeli ne pahasına olursa olsun aşağı oturmayacak. Bu ataleti üstünden atı bu millet. Bunu da örnek koyduğu cesur bir insanla kendisini milletine, dinine, diyanetine, memleketine, bağımsızlığına adamış kendisini böyle adamış bir insanla bir de bu milleti bölmek için atanmış bir insan var. Maalesef ABD'de o girişimi de milletin kendi iradesiyle boşa çıktı. Bu çok önemli bir şey. Mücadeleyi tartıştırmamak lazım. Bu milli bir mücadeledir. Tıpkı 1915'de 19'da,20'de,14'de Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşındaki milli mücadele gibidir. Bunu tartışmamak lazım."

"FETÖ ile organik bağı olanı devletten, milletten arındırmamız lazım"

FETÖ ile organik bağı olanların devlet ve milletle arındırılması gerektiğini kaydeden Genç, "Biz hukuk devletinde yaşıyoruz. Bu paralel yapıyla bu FETÖ örgütüyle beraber organik bağı olup tespit edilen kimse bunu devletten, milletten arındırmamız lazım. Bunda netiz. Cumhurbaşkanımız da bizzat ifade etti. Toplu soruşturma ve toplu organize soruşturma hareketlerinde mutlaka yaşın yanında kuru, kurunun yanında da yaş yanmasın. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Hukuk devletine uygun davranmak lazım. Masumiyet ilkesine de uygun hareket etmemiz lazım. Çünkü bizim toplumumuzda "çamur at, izi kalsın" anlayışı var, böyle bir geleneğe de sahibiz. FETÖ'cü ilan ediyorsun. Hayır, hukuk var yargı var soruşturulacak mahkeme edilecek, hüküm giyecek ondan sonra ilan edilecek. Masumiyet karinesine itibar etmek zorundayız" dedi.

"Kamuoyunu etkilemek istiyorlar

Bu yapının kamuoyunu etkileme işi sulandırma çabası içinde olduğunu da kaydeden Başkan Genç, "Bunlar bu işi sulandırmak adına zaten şu anda bir şeyler yapmak istiyorlar ve yapıyorlar da. Kamuoyunu etkileme açısından başarılı oldukları alanlar da var. Millet olarak şuna dikkat etmemiz lazım. Bu topraklardan yetişmiş insanların bir örgüt adına bu topraklarda bir ihanet girişiminden ziyade adına FETÖ, PKK, PYD, DAEŞ deyin ne olursa olsun bu topraklarda emelleri olanlara karşı bir mücadele içerisindeyiz. Biz 15 Temmuz'da ne ile mücadele ettiğimizi millet olarak iyi fark etmişiz. Bu işin arkasında kimin olduğunu çok iyi biliyoruz. Onun için ayağa kalktık, bir daha oturmayacağız. İnsanlar arkasında kim olduğunu biliyor. Öyle profesyonelce hazırlanmış ki başarısızlık oranı yüzdesi çok çok sıfıra yakın olacak iken Cenab-ı Allah'ın başta inayeti ile beraber Cumhurbaşkanımızın basiretli dirayetli yönetimi ve milletinde onun arkasında dimdik duruşuyla beraber bu süreci geçirdik, geçireceğiz. Mücadele sonuna kadar devam edecek. Bu mücadelenin konjektürel ve zamanlama açısından yapıldığı anı, tarihlere iyi okumamız lazım. Müslüman olarak beni en çok üzen FETÖ darbesini veya FETÖ işgal girişiminin toplam zararını dinimize mal ediliyor olması" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber