Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Mart 2015 - 15:28 Yorum: 0

Ortamahalle'de tarihi konaklar kiraya verilecek

Akçaabat ilçesindeki tarihi Ortamahalle'de belediye tarafından restore edilen iki konak, ihaleyle 3 yıllığına kiralanacak

Ortamahalle'de tarihi konaklar kiraya verilecek

TRABZON (AA) - Akçaabat Belediyesince Ortamahalle'de restore edilen iki tarihi konak, 3 yıllığına kiraya verilecek.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ortamahalle'nin, geçmişin mimari dokusunu taşıyan, önemli bir yer olduğunu belirtti.

Ortamahalle'nin, Türkiye'de toplu olarak korunabilen ender yerlerden biri olduğuna dikkati çeken Türkmen, "Türkiye'de çok bilinen Safranbolu ve Beypazarı evleri var. Ortamahalle de onlardan biri. O nedenle Ortamahalle'ye önem veriyoruz ve bu alana yatırım yapıyoruz" dedi.

Bu alanın hem korunması hem de işlevlendirilmesi gerektiğini ifade eden Türkmen, "Öncelikle bu konaklarda yaşayan insanların, evlere sahip çıkmasını istiyoruz. Bizim bu alanda yaptığımız restorasyon çalışmalarının vatandaşlara örnek olmasını istiyoruz. Evlerini restore ederek hem kendileri otursun, hem de yerli ve yabancı turisler istifade etsinler istiyoruz" diye konuştu.

Türkmen, Ortamahalle Sırt Sokak'ta restore ettikleri 10 odalı Kanoğlu Konağı ile 14 odalı Mehmet Efendi Konağı'nın 3 yıllığına kiraya verileceğini kaydederek, şunları söyledi:

"Kiraya verilecek konaklarda insanların hem yemek hem de konaklama ihtiyaçları düşünüldü. Bu tarihi mekanlarda konaklamak, o günün nostaljisini yaşamak isteyenler için güzel bir ortam oluşturuldu. Bu konaklar, Akçaabat'ın gelenek ve göreneklerini yaşanabileceği, yemeklerinin tadılabileceği mekanlardır. İyi bir işletmecinin bu konakları alarak bölge turizmine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum."

Kanoğlu Konağı'nın yıllık 25 bin, Mehmet Efendi Konağı'nın ise 45 bin liradan, Belediye Encümeni huzurunda 3 yıllığına ihaleye çıkartılacağını da belirten Türkmen, ihalenin 30 Mart Pazartesi günü gerçekleştirileceğini bildirdi.

Türkmen, aynı mahalledeki Timurcular Konağı'nın işletmesinin ise daha önce olduğu gibi bundan sonra da Akçaabat Belediyesi tarafından yürütüleceği kaydetti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber