Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 22 Kasım 2014 - 12:33 Yorum: 0

Ortaokul öğrencileri toplu ulaşım aracında kitap okudu

Bursa'da, yaklaşık 500 ortaokul öğrencisi, hafif raylı sistem aracında 30 dakikalığına kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi

Ortaokul öğrencileri toplu ulaşım aracında kitap okudu

BURSA (AA) - Bursa'da, bir grup ortaokul öğrencisi, hafif raylı sistem aracına binerek bir süre aynı anda kitap okudu.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bursa Şubesince düzenlenen etkinliğe katılan yaklaşık 500 öğrenci, BursaRay adlı hafif raylı sistemin Osmangazi ilçesindeki Şehreküstü Durağı girişinde toplandı.

Kendilerine dağıtılan kitapları alan öğrenciler, perona inip araca binerek Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'ne kadar 30 dakika süren yolculukta bunları okudu.

AGD Bursa Şube Başkanı Muhammed Ali Öner, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği "Zamansız ve Mekansız Okumalar" adıyla gerçekleştirdiklerini bildirdi.

 

Okuma ile ilgili ilahi emrin, tüm zaman ve mekanları kapsadığını vurgulayan Öner, şöyle konuştu:

"Derneğimiz, yeryüzünde iyinin, güzelin, faydalı olanın, adaletin tesisi için çalışan, hakkı üstün tutan, nefis terbiyesini esas alan, 'önce ahlak ve maneviyat' düsturuyla çalışan, ülkemizde 30 yaş altı 40 milyon gencin tamamına hitap eden bir anlayışla yoluna devam etmektedir. Biliyoruz ki gençlik, gelecektir. Bundan dolayı şuurlu bir gençlik için topyekun var olma ve çalışma hamlesi yapmak, Allah ve Resulünün emrinde, imanlı ve ahlaklı, istikamet sahibi bir gençlik ve toplum için buradayız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber