Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 26 Kasım 2014 - 10:33 Yorum: 0

Ortaokul öğrencilerinin ortak sınavları başladı

BİLECİK (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8'nci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen birinci dönem ortak sınavların ilk oturumu...

Ortaokul öğrencilerinin ortak sınavları başladı

BİLECİK (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8'nci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen birinci dönem ortak sınavların ilk oturumu bugün başladı.

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilecik merkezde 13 okulda 943, Bilecik genelinde ise 2 bin 888 öğrencinin TEOG sınavına gireceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Sadece bu sınavda uygulanacak sistemlerden bir tanesi de kitapçık türümüzün 4'e çıkmış olması. Daha önce A ve B olmak üzere 2 kitapçık türümüz vardı, şimdi A, B, C ve D kitapçık türü olacak. Bununla da öğrencilerimizin kopya çekmesinin önüne geçilmek isteniyor. Yine ilk 20 dakikada öğrencilerimiz sınav dışına çıkamayacaklar 15 dakikalık bir opsiyonla geç gelen öğrencilerimizi sınava alıyoruz. Bugün öğrencilerimiz Türkçe, Matematik, Din Kültürü derslerinden sınava girecekler. 20'şer soru sorulacak ve onlara verdiğimiz süre 40'ar dakika. Yine her ders sınavının sonunda 30'ar dakikalık teneffüslerimiz mevcut. Yarın da Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden sınavımız olacak."

Özel eğitime muhtaç olan öğrenciler için de gerekli önlemler aldıklarını ifade eden Altınkaynak, "Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimiz için tedbirlerimizi almış durumdayız. Evde sınava girecek Söğüt ilçemizde bir öğrencimiz var. Onunla ilgili de tedbirimizi aldık. Orada ki öğrencimiz de evinde sınava girecek" dedi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber