Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 13:24 Yorum: 0

Oruçlar Serçeşme Cemevi’nde açıldı

Yenimahalle Belediyesi tarafından Alevi vatandaşların hizmetine sunulan Serçeşme Cemevi ve Kültür Merkezi, Muharrem ayı dolayısıyla matem orucu tutan vatandaşlara...

Oruçlar Serçeşme Cemevi’nde açıldı

Yenimahalle Belediyesi tarafından Alevi vatandaşların hizmetine sunulan Serçeşme Cemevi ve Kültür Merkezi, Muharrem ayı dolayısıyla matem orucu tutan vatandaşlara ev sahipliği yaptı.

Yüzlerce vatandaşın bulunduğu matem orucu yemeğine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı. Oruç açılmadan önce Muharrem ayının anlam ve önemine vurgu yapan Yaşar, "İçinde yaşadığımız Muharrem ayı, hicri senenin ilk ayı olmaya layık görülen mübarek bir aydır. Ayrıca tarih boyunca peygamberlerle ilgili birçok kurtuluş mucizelerinin yaşanmasına da sebep oluşundan dolayı Muharrem ayı, tüm dinlerde de kutsal ay olarak kabul edilmiştir. Ancak Muharrem aynı zamanda yüreklerde bir sızı ve hüzün ayıdır. Muharrem, Sevgili Peygamberimizin "Benim dünyadaki çiçeğim, reyhanım" dediği, "cennet gençlerinin efendisi" olarak ifade ettiği Hz. Ali ve Hz. Fatıma'nın ciğerparesi Hz. Hüseyin Efendimizin ve pek çoğu Ehl-i Beyt'ten olan 70 kişinin Kerbela çölünde şehadete ulaştıkları tarihtir" dedi.

Muharremin yüzyıllardır insanlık dersinin alındığı bir kavga olduğunu da belirten Yaşar, "İmam Hüseyin'e bu onurlu yaşam, dedesi Hz. Muhammed ve babası Hz. Ali'den kalmıştır. "Haksızlığa boyun eğmeyin, hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz" diyen Hz. Ali'nin oğlu da canı pahasına haksızlığa boyun eğmemiştir. Bizim de bu acı olaydan birçok ders çıkarmamız gerekir" diye konuştu.

Oruçlar Serçeşme Cemevi’nde açıldı

Oruçlar Serçeşme Cemevi’nde açıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber