Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 15:38 Yorum: 0

Oryantiring Kapadokya parkuru

İstanbul Macera Akademisi tarafından düzenlenen Park World Tour (PWT) Kapadokya etabında Göreme parkuru koşuldu

Oryantiring Kapadokya parkuru

NEVŞEHİR (AA) - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, "Park World Tour (PWT) Kapadokya etabı" Göreme parkuruyla son buldu.

İstanbul Macera Akademisi, Oryantiring İstanbul ve Nevşehir temsilciliklerinin düzenledikleri PWT Kapadokya etabı yarışlarına 9 ülkeden 174 oryantiring sporcusu katıldı.

İstanbul Macera Akademisi temsilcisi Caner Odabaşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin 20 yıldır gerçekleştirildiğini söyledi.

Etkinliğin İsveç merkezli bir organizasyon olması nedeniyle katılan sporcuların tamamının yabancı olduğunu ifade eden Odabaşoğlu, "3 kilometrelik parkur Göreme Belediyesi önünde başlayıp yine belediye önünde son buluyor. 20 yıldır dünyanın çeşitli yerlerinde bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Oryantiring ile tatil felsefesini bir araya getirerek, bu aktiviteleri yapıyoruz. Sporcuların yaşları 40 ile 82 arasında değişiyor" diye konuştu.

Turistik bölgelerde özellikle  ölü sezonda turizme katkı sağlamak amacıyla bu etkinlikleri yaptıklarını belirten Odabaşoğlu, “Spor turizmini geliştirmek istiyoruz. Avrupa’da özellikle İtalya ve İspanya’da yerel yönetimlerin bu taktiği uygulayarak turizme canlılık kazandırarak tanıtım yaptıklarını biliyoruz. Bu açıdan biz de ülkemizde böyle bir düşünceyi de taşıyoruz” diye konuştu.

Ürgüp’e bağlı Mustafapaşa köyünde başlayan Park World Tour (PWT) Kapadokya etabı daha sonra sırasıyla Gülşehir ve Göreme parkurları ile sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber