Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Temmuz 2019 - 22:13 Yorum: 0

OSGB Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Son dönemlerde ismini gerek yazılı gerek görsel basında duyduğumuz ve iş güvenliği alanında hizmet almak isteyen işverenlerin yakından takip ettiği OSGB firmaları nelerdir? Ne iş yapar? Ne tür hizmetler verir?

OSGB Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Son dönemlerde ismini gerek yazılı gerek görsel basında duyduğumuz ve iş güvenliği alanında  hizmet almak isteyen işverenlerin yakından takip ettiği OSGB firmaları nelerdir? Ne iş yapar? Ne tür hizmetler verir? İşte OSGB’lerle ilgili tüm bu sorulara ve daha fazlasına bu yazımızda yanıt vereceğiz. OSGB’ler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir. ? İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri çerçevesinde işyerlerindeki sağlık ve güvenlik konularını koordine edecek, eğitimleri yapacak, ilgili prosedürlere uygunluğunu sağlayacak ve raporlaştırma işlemini gerçekleştirecek uzmanların görevlendirilmesini sağlayan kuruluşlardır. OSGB’nin açılımını merak edenlere ise OSGB, Ortak Sağlık Güvenlik Birimidir.

OSGB’ler iş sağlığı ve güvenliği alanında iş yerlerinde ve çalışma sahalarında birçok konuda hizmer verirler. Bu hizmetler yönetmelikte tanımlanmış ve iş yerlerinde uygulanması zorunludur. Temel görevleri işyerlerinin iş ve işçi sağlığı ile iş güvenliği alanındaki eksikliklerini tespit etmek, kanunlara uygun olarak yapılacak düzenlemelere rehberlik etmek, çalışanlara eğitim vermek ve dönemlik raporları hazırlamaktır.

Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri

Bakanlığın İş sağlığı ve gücenli alanında yürürlüğe koyduğu yönetmelikler ve zorunlulıkarla birlikte son dönemde adını sıklıkla duyduğumuz OSGB firmaları aslında 2009 yılından beri faaliyet göstermektedirler. Ancak son dönemde bakanlık bu alandaki denetimlerini sıklaştırması ve firmalara ağır yaptırımlarda bulunması OSGB firmalarına olan talebi oldukça arttırmış durumda. Peki OSGB’lere ne zaman ihtiyaç duyuluyor? Bu konu hakkında internette onlarca hatta yüzlerce uzun uzun yazılar yazılmış durumda olsa da bu soruya en yanıt cevap, eğer işyerinizde iş güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğunuz bulunuyorsa OSGB’lere başvuruyorsunuz. Mezuniyeti uygun birçok kişi İş güvenliği sertifikası alarak İSG uzmanı yani iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmuştur. Bu kişiler OSGB bünyesinde çalışmalarını sürdürmekte ve sözleşme hakları bu birimler çatısı altında korunmaktadır. OSGB kapsamında iş yerinde yaşanabilecek olası durumlara müdahale etmek amacıyla en az bir iş yeri hekim bulunur. Tehlike sınıfına ve iş yerinde çalışan kişi sayısına göre OSGB içerisinde yer alan hekim sayısı da artabilir. Siz de OSGB hizmeti hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için https://www.yontemakademi.com.tr/  adlı internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

OSGB Firmaları Seçiminde Dikkatli Olun

İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatıyla ilgisi sorumluluklar, OSGB (Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi) ile çalışıldığında sadece işverene ait değildir, düzenli raporlar sunulduğu için işveren gerekli önlemleri alabilir ve oluşabilecek kazalara karşı tedbirler alabilir. Habersiz yapılan teftişlerde işveren hesap verebilir; dosya kaybolması ya da aranılan raporların bulunamaması gibi bir durum yaşanmaz. Güvenli çalışma ortamı sağlandığı için iş işleyişinde kesintiler olmaz, verimlilik yükselir. OSGB firması seçiminde dikkatli olmasının nedenleri tabii ki sadece bunlarla sınırlı  değil, bunların yanına  daha birçok faktör sıralamak mümkün. Ancak OSGB firması alanında sizlere güvenle önereceğimiz isim Yöntem Akademi.

ETİKETLER: OSGB firmaları
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber