Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Ekim 2016 - 16:53 Yorum: 0

Osmancık Kumbaba Köyüne Köprü

Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Kumbaba köyüne köprü yapılıyor.

Osmancık Kumbaba Köyüne Köprü

Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Kumbaba köyüne köprü yapılıyor.

Kumbaba köyü sakinlerinin arazileri ve derenin diğer tarafında kalan ev sahiplerine ulaşımda yıllardır çektiği sıkıntı yeni yapılan köprü ile son bulacak.

Köydeki ulaşım sıkıntısını önemli ölçüde azaltacak köprünün yapımı ile ilgili bilgi veren köy Muhtarı Sultan Aslan, "Köyümüzde evleri dereden diğer tarafında kalan vatandaşlar arazilerine ulaşmada büyük sıkıntı yaşıyorlardı. Ayrıca acil hasta ve yağış olduğunda ise bu sıkıntı katlanıyor, köy merkezine ulaşmak için 6 kilometrelik bir yol katetmek zorunda kalınıyordu. Önceki sene yaşanan sel olayında köyümüzdeki acil hastaları hastaneye götürümedik." dedi.

Köprünün yapımı ve teslim süresi ile ilgili bilgi veren yüklenici firma temsilcisi Cihan Karakaş'da, "Köprünün zemin çalışmasını tamamlayıp gövde yapımı için demirleri bağlamaya başladık. Söz konusu Kumbaba köy içi köprüsü yaklaşık 10 metre genişliğinde olan dere üzerine, 6 metre genişliğinde, 3 metre yüksekliğinde inşa edilecek. Köprü çalışmamızı tamamlayarak bir hafta gibi kısa süre içinde teslim etmeyi planlıyoruz. Kumbaba köprüsü inşatı ile birlikte eş zamanlı olarak Osmancık köylerinden Fındıcak Köyüne 1, Seki köyüne 1, Sarıalan köyüne 3 adet olmak toplam 5 adette menfez çalışmalarımız sürmektedir. Bu menfezlerinde çalışmalarını tamamlayarak köylü vatandaşlarımızın rahat ulaşım sağlamaları için 1 hafta içinde teslim etmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber