Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mayıs 2016 - 16:53 Yorum: 0

Osmancık’ta Yok Olan 7 Bin Yıllık Kültür Kitap Oldu

Boyabat Barajı nedeniyle sular altında kalan Aşıkbükü Köyü ile birlikte köye ait büyük bir kültür, anılar ve hatıralar da suya gömüldü.

Osmancık’ta Yok Olan 7 Bin Yıllık Kültür Kitap Oldu

Boyabat Barajı nedeniyle sular altında kalan Aşıkbükü Köyü ile birlikte köye ait büyük bir kültür, anılar ve hatıralar da suya gömüldü. Yok olan bu büyük miras bir yazarın kaleminde yeniden hayat buldu.

Yazar Fethi Arslaner "Orda Bir Köy Vardı: Aşıkbükü" adlı kitabında HES kurbanı köyün geçmişini konu alıyor. Fethi Arslaner'in "HES Kurbanı bir köyden geriye kalan hatıraları yaşatma çabası olarak nitelendirdiği kitabında baraj altında kalan Aşıkbükü Köyünün yakın tarihi ve iz bırakan olaylar, gündelik hayat, köy ağzı, köy edebiyatı gibi önemli bilgiler yer alıyor.

Arslaner kitabıyla ilgili "En az yedi yedi yüz yıl mesken tuttuğu mekandan hoyratça sökülüp atılan Aşıkbükü'nden geriye, asırlardır kenarında hayat bulduğu Kızılırmak'ın bulanık sularının yüzüne çaldığı tahribat maskaralığının izlerini taşıyan üç beş harabe kalmıştı. Oysa o çirkin manzaranın gerisinde nice yaşanmışlıklar vardı ve onlar gelecek nesillere anlatılmalıydı. Onu yapmaya çalıştık" diyor ön sözünde.

HES'in 700 yıllık bir mirasın yok olmasına sebep olduğu Aşıkbükü Köyü'nün bir daha yaşama fırsatımız olmayan kültürünü memleket sevdasıyla harmanlayıp 344 sayfalık bir kitaba sığdırmaya çalışan yazar, bu kitapla büyük bir ders veriyor gelecek nesillere.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber