Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Ekim 2016 - 16:33 Yorum: 0

Osmaneli Belediyesi 3 bin 500 kişiye aşure dağıttı

Bilecik'in Osmaneli Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla 3 bin 500 kişiye aşure dağıttı.

Osmaneli Belediyesi 3 bin 500 kişiye aşure dağıttı

Bilecik'in Osmaneli Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla 3 bin 500 kişiye aşure dağıttı.

Belediye binasının önünde Cuma namazı sonrası yapılan aşure dağıtımına, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve Osmaneli Müftüsü Aydın Bostancı katıldı. Belediye Başkanı Münür Şahin, "Aşure dağıtımının barış ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyoruz. Muharrem ayı kutsaldır. Vatandaşlarımızla kucaklaştığımız ve bir arada olduğumuz önemi ve anlamı büyük bir gün. Bu paylaşımı hep birlikte yaşamaktan mutlu olduk. Aşure gününün kültürümüzde önemli bir yeri var" dedi.

Aşurenin geleneklerimizde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Belediye Başkanı, Münür Şahin "Aşure hepimizin ortak değeri. Biz de bu geleneği yaşatarak vatandaşlarımıza aşure dağıtıyoruz. Muharrem ayı vesilesiyle toplumsal barışın ve kardeşliğin sağlam temellere oturmasını diliyoruz. Aşure günü nedeniyle bir arada bulunduğumuz tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum" diye konuştu.

Daha sonra kısa bir konuşma da Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı yaptı. Belediye binası önünde vatandaşlara aşure dağıtan Kaymakam Edip Çakıcı, bu tür etkinliklerle gelenek ve göreneklerin yaşatılması gerektiğini belirten Çakıcı "Hicri takvime göre yeni yılın ilk ayı olan Muharrem ayına merhaba dediğimiz bu günlerde, içindeki tahıllardan çok güzel bir tat oluşturan aşure ile sevgi, mutluluk, birlik ve beraberliği yaşıyoruz. Bugün de bir geleneği yaşatmış olduk. Aşure geleneğimizi vatandaşla iç içe yaşatmaya çalıştık. Bu güzellikleri ve geleneklerimizi her zaman korumalıyız. Muharrem ayınızı ve aşure gününüzü tebrik ediyor, Tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Osmaneli İlçe Müftüsü Aydın Bostancı da, aşure ile birlikte sevgi ve mutluluğun ve bereketin paylaşıldığını söyleyerek şöyle dedi;

"Hicri takvime göre yeni yılın ilk ayı olan Muharrem ayına merhaba dediğimiz bu günlerde Aşure bereketi yaşanıyor. Allahü Teâlâ, birçok duayı Aşure günü kabul etmiştir. Hazret-i Adem'in tövbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris'in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub'un, oğlu Hazret-i Yusuf'a kavuşması, Hazret-i Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyüb'ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hazret-i İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşure günü oldu. Birlik ve bütünlüğümüzün perçinlenmesi dileğiyle Muharrem ayınız ve aşure gününüz hayırlara vesile olsun" dedi.

Müftü Bostancı'nın yaptığı duadan sonra aşureler vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.

Aşure dağıtım programına; Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Hakan Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı,

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber