Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 03 Nisan 2015 - 18:13 Yorum: 0

Osmaneli'de "Bilinçli babalar, sağlıklı nesiller" projesi

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan "Bilinçli babalar, sağlıklı nesiller" projesi kapsamında, öğretmenler velilerle bir araya geliyor

Osmaneli'de 'Bilinçli babalar, sağlıklı nesiller' projesi

BİLECİK (AA) - Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan "Bilinçli babalar, sağlıklı nesiller" projesi kapsamında, öğretmenler velilerle bir araya geliyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, Okul Müdürleri ve rehber öğretmenleriyle birlikte, kent merkezinde kahvehane ziyaretlerinde sohbet ederek, eğitimde ailenin ve özellikle babanın rolü anlatılıyor.

Eğitimde başarılı ve etkili olan ortamların aile, okul ve yaşanılan çevre olduğunu ifade eden Ekinci, "Bu 3 ortam birbirini tamamlayan fonksiyonlara sahip olmakla beraber çocuğun eğitiminde en önemli görev aileye düşmektedir. Yapılan araştırmalar, huzurlu ve mutlu ailelerde yetişen çocukların okul ve iş yaşamında daha başarılı olduklarını göstermiştir. Bundan dolayı anne-babalara çocuklarıyla ilgili hangi konularda sıkıntı yaşayabileceklerini belirtip eğer sıkıntı yaşıyorlarsa nasıl yardımcı olunabilir, nasıl çözüm bulunabilir bunları belirtmektir. Çünkü aile içindeki sağlıklı iletişim ortamı ve huzur, çocuğun gelişimini olduğu kadar, okul başarısını ve arkadaşlarıyla ilişkisini etkiler. Çocukların daha çok sevgiye ve ilgiye ihtiyacı var" dedi. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber