Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Eylül 2016 - 14:03 Yorum: 0

Osmaneli’de Gaziler Günü kutlandı

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Gaziler Günü münasebetiyle tören düzenledi.

Osmaneli’de Gaziler Günü kutlandı

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Gaziler Günü münasebetiyle tören düzenledi.

Osmaneli hükümet Konağı bahçesinde gerçekleştirilen kutlamalara, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin Garnizon Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Rıza Gazel, Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç , gaziler, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve askerler katıldı.

Vatan uğrunda şehit düşenlerin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Program daha sonra Kaymakam Edip Çakıcı'nın gazileri ve diğer katılımcıları makamında kabul etmesiyle devam etti. Gazileri makam kapısında karşılayan Kaymakam Çakıcı, gaziliğin Türk vatan severliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanı ve gazinin ise bu destanı yazan kahramanının adı olduğunu dile getirdi. Milli bağımsızlığımızı, vatanın millet ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin ve bu vatan için can veren şehitlerimizin aziz hatıralarını yüceltmek ve onlara olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmenin milli bir görev olduğunu vurgulayan Kaymakam Çakıcı, daha sonra şunları söyledi:

"Sahip olduğumuz en önemli değerlerimiz olan birlik ve beraberliğimizin yaşayan sembolleri olarak daima gönlümüzde yaşayacaksınız. Yüce Türk ulusu ve onun göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleri sizlere olan vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Bizler azmimizi Atatürk'ten, milli tarihimizden, ruhumuzdaki sönmez iman ateşinden ve gazilerimizin özgürlük meş'alesinden almaktayız. Dün sizlerin yaptığı gibi bugün de bizler aynı inançla bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Gazileri daha sonra Belediye Başkanı Münür Şahin makamında kabul etti. Bir süre gazilerle yakından ilgilenen Başkan Şahin "Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış milletimiz, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu uğurda kendisi düşmanlara karşı 3 kıta da kılıç sallamış, zaferden zafere koşmuş, ecdadını örnek alarak Anadolu'da, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Kore'de, Kıbrıs'ta canlarını hiçe sayarak vatan, millet, bayrak aşkıyla tarihinde bir çok savaşa giderek yüzünün akıyla çıkmıştır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Şahin, gaziler için yaptırdığı pastayı kestiler.

İlçede bulunan gazileri daha sonra İlçe Jandarma Komutan Vekili Rıza Gazel makamında kabul etti. Karakola gelen gazileri kapıda karşılayan Komutan Gazel, bir süre gazilerle sohbet etti ve ülkenin birlik ve bütünlüğünü, milletin huzur ve güvenliğini korumak için üstün bir cesaret ve feragat örneği gösteren gazilerin bu anlamlı gününde millet olarak gazilerin ve şehit ailelerinin gururlarına ortak olduklarını ve onların kederlerini ve acılarını yürekten paylaştıklarını ifade etti. Komutan Gazel "Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne ve kardeşliğine kast eden bölücü terör odaklarına karşı şehit düşen ve yaralanan askerlerimizin ve polislerimizin acısı millet olarak yüreğimizi dağlamıştır. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda ederek şehit olan aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin yakınlarına ve yüce Türk milletine baş sağlığı sabır diliyorum. Türk milleti vatanı ve bağımsızlığı, bayrağı ve milli ve manevi değerleri için tarih boyunca birlik ve beraberlik içerisinde tüm zorluklara göğüs germeyi bilmiş ve hiç çekinmeden gözünü çekinmeden en değerli varlığı olan canını feda etmiştir. İşte bu milli ruh, inanç, milletimizin daha büyük zaferlere ulaşmasına ve hür ve bağımsız olarak yaşamasını sağlamıştır" diye konuştu.

Jandarmada gazilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Daha sonra gazilere İlçe Jandarma Komutanı Gazel çeşitli hediyeler taktim etti. Gazilerin jandarma ziyaretinden sonra program sona erdi.

Osmaneli’de Gaziler Günü kutlandı

Osmaneli’de Gaziler Günü kutlandı

Osmaneli’de Gaziler Günü kutlandı

Osmaneli’de Gaziler Günü kutlandı

Osmaneli’de Gaziler Günü kutlandı

Osmaneli’de Gaziler Günü kutlandı

Osmaneli’de Gaziler Günü kutlandı

Osmaneli’de Gaziler Günü kutlandı

Osmaneli’de Gaziler Günü kutlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber