Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Kültür 29 Ağustos 2016 - 11:23 Yorum: 0

Osmaneli’deki Aya Yorgi Kilisesi restore edilecek

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bulunan tarihi Hagios Georgios (Aya Yorgi) Kilisesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel...

Osmaneli’deki Aya Yorgi Kilisesi restore edilecek

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bulunan tarihi Hagios Georgios (Aya Yorgi) Kilisesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Osmaneli Belediyesi işbirliğinde müze kullanım amaçlı olarak restore edilecek.

Osmaneli Belediyesi, ilçenin her türlü değerine sahip çıkıyor ve topluma kazandırıyor. Osmaneli Belediyesinin üzerinde çalıştığı ve başlatmak üzere olduğu birçok projesi bulunduğu, bunlardan birinin de Tarihi Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesinin restorasyon projesi olduğu belirtildi. Tarihi kilisenin, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt'a teslim edilen kurul onaylı restorasyon projesi için tüm çalışmalar tamamlandı. 2017 yılında Bakanlığın yatırım bütçesinde yer alacak proje için aynı yıl içresinde kilisenin restorasyonuna başlanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığını aynı hafta içerisinde iki kez ziyaret eden Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, yaptığı açıklamada, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı bu hafta ikinci kez ziyaret ederek yürüttüğümüz diğer projelerimiz için de çalışmalarımızı sürdürdük. Osmaneli tarihi ve kültürel varlıklarını ortaya çıkarma ve koruma konusu öncelikli hedefimiz. Bunun için üniversitelerimizin, Üst Kurulun, Müze Müdürlüğü ve Kültür Bakanlığı temsilcilerinin katıldığı araştırmalar sahada devam ediyor. Kilisemiz alanında belirlediğimiz açık müzeye arazide bulunan tarihi eserler korunma amaçlı taşınmaya başlandı. Projemize verdikleri destekleri için Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'ya, Milletvekilimiz Halil Eldemir'e, Bilecik Valimiz Süleyman Elban'a, İlçe Kaymakamımız Edip Çakıcı" ya, İl Başkanımız Fikret Karabıyık'a ayrıca Marmara Üniversitesinde projeyi yürüten Sn. Doç. Dr. Hüseyin Sami hocamıza ve ekibine, Kültür Bakanlığı Temsilcisi Abdurrahman beye, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden değerli hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber