Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 20 Mart 2015 - 14:33 Yorum: 0

Osmangazi Belediyesi Suriyeli yetimleri ağırladı

BURSA (AA) - İHH Bursa Şube Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, 7'si Suriye'de yaşanan iç savaşta babalarını kaybetmiş toplam 9 yetim çocuk ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı...

Osmangazi Belediyesi Suriyeli yetimleri ağırladı

BURSA (AA) - İHH Bursa Şube Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, 7'si Suriye'de yaşanan iç savaşta babalarını kaybetmiş toplam 9 yetim çocuk ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti. 

İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, ziyarette yaptığı konuşmada, Bursa'ya gelen yetim çocuklara kenti gezdirdiklerini, çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ettiklerini söyledi. Kaptan, şöyle konuştu: 

''İHH olarak dünyada 61 bin yetime ulaştık. Onların eğitim, barınma, sağlık ve yiyecek gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için projeler geliştiriyoruz. Ülkemizde yetim çocuklara aylık 90 TL karşılığı hamilik yapan aileler var. Zaman zaman düzenlediğimiz etkinliklerle de dünyanın çeşitli ülkelerindeki çocuklara hamilik yapan ailelerle çocukları bir araya getiriyoruz. Bursa'da düzenlediğimiz yetim günü etkinliğimizde de bu çocuklarımızı hamileriyle bir araya getirmiş olacağız.'' 

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar da İHH'nın, gerçekleştirdiği yardım organizasyonları ile ismini dünyaya duyurmuş etkin bir kuruluş olduğunu söyledi. Kuruluşun, reklamdan uzak, tamamen ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmek amacıyla yürüttüğü faaliyetleri takdir ettiklerini ifade eden Dündar, şunları kaydetti: 

''Başta Suriye olmak üzere, Bosna, Gürcistan ve Afrika'nın birçok ülkesinde, insanı hedef alan çalışmalar yürütüyor. Bu gün de yetim çocuklarla birlikte bizleri ziyaret ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. İHH, yaptığı çalışmalarla dünyaya örnek oluyor. Birçok uluslararası yardım kuruluşu reklam amaçlı çalışma yürütürken, İHH amaca uygun hizmet üretiyor. Bizler de zaman zaman onların bu çalışmalarına katkı sağlıyoruz. Kendilerini başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber