Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mayıs 2016 - 15:33 Yorum: 0

Osmangazi Personeline Akademik Eğitim

Osmangazi Belediyesi, personelinin tamamını kapsayan yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

Osmangazi Personeline Akademik Eğitim

Osmangazi Belediyesi, personelinin tamamını kapsayan yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

'Osmangazi Akademi" adıyla gerçekleştirilen ve başkan yardımcıları ile müdürlerin katıldığı ilk eğitim programında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yönetim becerilerinin geliştirilmesi, daha verimli ve kaliteli hizmet üretilmesini sağlamak adına gerçekleştirdikleri eğitim programına, başta yöneticiler olmak üzere tüm çalışanların dahil olacağını söyledi.

'Osmangazi Akademi" adı altında başlatılan eğitimlerin, aynı zamanda kendi kendini eğitebilen bir kurum olabilmek adına son derece önemli olduğuna işaret eden Dündar, "Eğitim programlarımıza, ağırlıklı olarak işin uzmanı isimler katılıp dersler verecek. Ancak, iç hizmet eğitimi denilen bir kavram var. İç hizmet kavramı kapsamında da, kendi içimizdeki yetenekli ve uzman çalışanlarımızın, diğer personelimize ihtiyaç duyulan eğitimleri vermesini de sağlamış olacağız. Müdürlerimizden başlayan bu eğitimler tüm arkadaşları kapsayacak. Bu eğitimlerin iki önemli özelliği var. Birincisi, artık ihtiyaç analizleri eski klasik yöntemlerle değil, yeni modern yöntemlerle yapılacak. İkincisi, eğitimlerimizin sonunda bir sınav yapılarak, katılanlarımızın durumunu görmüş olacağız. Amacımız, kendi kendini eğitebilen, kendi kendini geliştirebilen bir kurumsal yapı oluşturmak" dedi.

Osmangazi Akademi eğitim programının ilk toplantısında bir sunum yapan Kurumsal Strateji ve Yönetim Danışmanı Fatih Demirtaş, iyi yöneticinin personelini, muhatabını iyi tanıması gerektiğini söyledi. Çalışma hayatında, artık üretimde kaliteden, yönetimde kaliteye yönelme olduğunu ifade eden Demirtaş, "Yeni trendler, iş ve insandan çok, psikolojileri yönetmek. Makinadan insana yönelmek. Makine ve programlara değil, önce onu kullanacak olan insana yatırım yapmalıyız. İyi insan gücü ve iletişim konusunda yetenekli değilsek başarılı olamayız" dedi.

İyi bir yönetici ya da, iyi ve başarılı bir çalışan olmak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini ayrıntılı bir şekilde anlatan Demirtaş, "Kendimize şu soruları mutlaka sorup cevaplamalıyız, Güçlü yönlerim nelerdir? İş yapış şeklim doğru mu? Ait olduğum yer neresi? İşine ne katıyorsun? İlişkilerim nasıl? Yönetimin 4 temel fonksiyonu var. Planlama, organize etme, yürütme ve kontrol. Bu 4 temel fonksiyonu esas aldığımızda, insan psikolojisini etkin yöneten kişi lider olur. Başarılı ve dinamik bir kurumun en önemli özelliği, üstün niteliklere sahip bir lider tarafından yönetiliyor olmasıdır. Günümüzde en iyi yönetici, lider yöneticidir. Eğitimlerimizde yönetimin önemi, yönetim fonksiyonları ve becerileri, liderlik yaklaşımları, moral-motivasyon ve çalışanları motive etmenin yolları gibi başlıklar üzerinde duruyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber