Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 25 Mart 2015 - 17:48 Yorum: 0

Osmangazi'de "Eğiticilerin Eğitimi" semineri

Osmangazi Belediyesi, ÇEVKO Vakfı işbirliğince öğretmenlere yönelik "Eğiticilerin Eğitimi" konulu geri dönüşüm semineri düzenledi

Osmangazi'de 'Eğiticilerin Eğitimi' semineri

BURSA (AA) - Osmangazi Belediyesi, ÇEVKO Vakfı ile birlikte öğretmenlere yönelik "Eğiticilerin Eğitimi" konulu geri dönüşüm semineri düzenledi.

Ördekli Kültür Merkezinde düzenlenen ve 140 öğretmenin katıldığı seminerde sunum yapan, ÇEVKO Vakfı Eğitim Şefi Murat Anaç, Türkiye'deki atık kaynaklı sorunlar, geri kazanımın önemi ve faydaları, geri dönüşüm yöntemleri ve Türkiye’de uygulanan geri dönüşüm sistemleri hakkında bilgiler verdi.

 Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, burada yaptığı konuşmada, "Eğitimcilerin Eğitimi" adıyla yepyeni bir çalışmayı hayata geçirdiğini belirterek, "Bugüne kadar ‘Eğitime Tam Destek’ projemiz kapsamında okullarımızda atık yönetimi ile bilgilendirme seminerleri düzenledik. Bu seminerler ile 470 okulda 107 bin öğrencimize ulaştık" diye konuştu.

Benzer çalışmaları mahallelerde de yürüttüklerini, 222 bin 481 hane, 21 bin 375 iş yerinde toplam 930 bin 705 vatandaşa atık yönetimi semineri verdiklerini ifade eden Başkan Dündar, şöyle konuştu:

"Ambalaj atıklarını ayrı toplayabilmeleri için 406 konteynır, 5 bin 335 kutu dağıtımı yaptık. Bu çalışma sonucu 77 bin 770 ton ambalaj atığı topladık. Atık yağ toplanması için yürüttüğümüz kampanya ile bugüne kadar Doğancı Barajı gibi 5 büyük barajın kirlenmesini engelledik. E- atık toplanmasında 2008'den beri Türkiye'de  çalışan ilk, Bursa'da da tek belediyeyiz. Ocak ayında da  Türkiye'de elektrik ve elektronik atıkların toplanması konusunda Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği İktisadi İşletmesi (ELDAY) ile protokol imzalayan ilk belediye olduk. Hem çevreye karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek, hem de çocuklarımıza çevre bilinci kazandırmak amacı ile bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eğitimcilerin Eğitimi Projesi ile öğretmenlerimizin, öğrencilerimize geri dönüşüm ilgili yardımcı olması ve yol göstermesi hedeflendi. Bu seminer sonrasında eğitimcilerimizin de desteği ile ulaştığımız öğrenci sayısından çok daha fazlasına ulaşacağımıza, daha çok çocuğumuza çevre bilinci kazandıracağımıza inanıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber