Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 18 Ekim 2021 - 16:58 Yorum: 0

Osmangazi’de ‘yeşil’ dönüşüm

Osmangazi Belediyesi'nin gerçekleştirdiği "1 milyon fidan" kampanyasında toprakla buluşan fidanlar ormana dönüşüyor.

Osmangazi’de ‘yeşil’ dönüşüm

Osmangazi Belediyesi'nin gerçekleştirdiği "1 milyon fidan" kampanyasında toprakla buluşan fidanlar ormana dönüşüyor.

Osmangazi Belediyesi'nin, fidan dikim kampanyasının yanı sıra ilçeye kazandırdığı yeni parklar ve yeşil alanlarla birlikte, "yeşil Bursa" kimliğinin yeniden canlanmasına büyük katkı sağlıyor. Bursa'nın kaybolmaya yüz tutmuş olan "yeşil Bursa" kimliğinin yeniden kazanması, çevre ve doğa bilincinin artırılmasına katkı sağlamak maksadıyla 10 yıl önce başlatılan "1 milyon fidan" kampanyası meyvelerini vermeye başladı.

Avdancık, Seçköy, Selçukgazi mahallelerinde ağaçlandırılan bölgede incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Yeniden yeşil Osmangazi, yeniden yeşil Bursa" sloganıyla 10 yıl önce başlattıkları kampanyanın hedefe büyük ölçüde ulaştığını söyledi.

Bursa'nın yeşilini korumak ve geleceğe taşımak adına önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Dündar, "İlçemizde orman vasfını yitirmiş boş alanlar belirlenerek Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliğinde fidan dikim kampanyası başlatmıştık. 10 yıl önce fidan dikilen alanların bugün ormana dönüştüğünü görüyoruz. Yeniden Yeşil Bursa hedefiyle başlattığımız bu çalışmaları Osmangazi Belediyesi olarak sürekli takip ediyoruz. Gerek şehir merkezinde, gerekse şehir dışındaki boş alanlarda ağaçlandırma çalışması yaparak, yeniden Yeşil Bursa'yı geleceğe taşıyacağız. Bizler gelecek nesillerin daha sağlıklı ve yeşil bir Bursa'da yaşamalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Osmangazi’de ‘yeşil’ dönüşüm

Osmangazi’de ‘yeşil’ dönüşüm

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber