Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır
Sami Er
Yerel 01 Aralık 2020 - 10:24 Yorum: 0

Osmangazi’nin sokakları sanatla buluşuyor

Osmangazi Belediyesi, Nalbantoğlu Çarşısı'nın zeminini çeşitli çini motifleriyle boyayarak, bölgeye estetik bir görüntü kazandırıyor.

Osmangazi’nin sokakları sanatla buluşuyor

Osmangazi Belediyesi, Nalbantoğlu Çarşısı'nın zeminini çeşitli çini motifleriyle boyayarak, bölgeye estetik bir görüntü kazandırıyor.

İlçedeki cadde ve sokakları sanatla buluşturan Osmangazi Belediyesi, yaya trafiğinin yoğun olduğu Nalbantoğlu Çarşısı'nın zeminini çini motifleri ile süslüyor. Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında geçtiğimiz günlerde Şehreküstü Mahallesi'ndeki zeminler, boş duvarlar ve trafolar resimlerle renklendirildi. Projenin ikinci ayağı ise Nalbantoğlu Çarşısı oldu. Tarihi çarşının zemini, projeye destek veren ressamların ve resim öğretmenlerinin tuvali oldu. Çizilen ve boyanan çini motifleri ile çarşının zemini estetik bir görünüm kazanırken, bölge adeta bir açık hava sergisine dönüştü. Vatandaşlar yürütülen çalışmaları büyük bir ilgi ile takip ederken, bölge esnafı da uygulamadan dolayı büyük mutluluk duydu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hayata geçirdikleri uygulama ile vatandaşların günlük yaşamına ve şehrin imajına değer katacak dokunuşlar sağladıklarını ifade ederek, "Yaz aylarında başlattığımız proje kapsamında ilk olarak Şehreküstü Mahallesi'ndeki sokakları, boş duvarları ve trafoları çeşitli resimler ile renklendirdik. Bu çalışmamız gerek vatandaşlarımız gerekse de bölge esnafı tarafından büyük takdir gördü. Her kesimden çok olumlu tepkiler aldık. Bu projemize şimdi de Nalbantoğlu Çarşısı'nın zeminini boyayarak devam ediyoruz. Çarşının zeminini çini motifleri ile renklendirdik. Bölgeye estetik bir görünüm kazandırdık" dedi.

Osmangazi’nin sokakları sanatla buluşuyor

Osmangazi’nin sokakları sanatla buluşuyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber