Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 25 Nisan 2017 - 17:38 Yorum: 0

Osmaniye’de ’Çocuk Oyunları Şenliği’

Osmaniye Belediyesi tarafından "Çocuk Oyunları Şenliği" düzenlendi.

Osmaniye’de ’Çocuk Oyunları Şenliği’

Osmaniye Belediyesi tarafından "Çocuk Oyunları Şenliği" düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda 23 Nisan Pazar günü yapılması planlanan ancak hava muhalefeti dolayısıyla ertelenen Çocuk Oyunları Şenliği'nde konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara, bu şenliği düzenlemekteki amaçlarının unutulmaya yüz tutmuş oyunları çocuklara yaşatmak olduğunu söyledi.

Şenliğin bu yıl ikincisinin yapıldığını ve geleneksel hale getirmeye çalıştıklarını belirten Kara, "Kadim bir medeniyet olan ve çok büyük devletler kurmuş olan bir milletin evlatları olarak yaşadığımız bu çağda sanal ortamda kaybolmaktansa, birbirlerimizle kaynaşarak, birbirimizi tanıyarak geleceğe daha iyi, daha sağlıklı bir nesil yetiştirmek amacıyla ve değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek amacıyla bu festivali düzenliyoruz. İnşallah bundan sonra da düzenlemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından düzenlenen etkinliklerde derece alan çocuklara kupa ve altın hediye edildi. Daha sonra kurulan alanda çocuklar mendil kapmaca ve kiriştek (topaç) çevirme oyunları oynadılar. Osmaniye Valisi Kerem Al ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara da alanda kiriştek çevirmeye çalıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber