Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 28 Mayıs 2018 - 12:08 Yorum: 0

Osmaniye’de Kanser Tarama Çağrı Merkezleri hizmet vermeye başladı

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Toplum Tabanlı Kanser Taramalarında pilot il seçilen Osmaniye'de kanser tarama çağrı merkezleri hizmet vermeye...

Osmaniye’de Kanser Tarama Çağrı Merkezleri hizmet vermeye başladı

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Toplum Tabanlı Kanser Taramalarında pilot il seçilen Osmaniye'de kanser tarama çağrı merkezleri hizmet vermeye başladı.

İl Sağlık Müdürü Hasan Öznavruz, yapılacak çalışmalarla ilgili düzenlenen toplantıda, ilçe sağlık müdürlükleri ve KETEM Toplum Sağlığı Merkezlerinde kanser tarama çağrı merkezi kurulduğunu belirti.

Kanserle mücadelede toplum tabanlı kanser tarama programlarının önemli olduğunu vurgulayan Öznavruz, "Tarama programı uygulanacak olan kanserlerde erken evrede tanı sağlanarak bu kanserlere bağlı morbidite ve mortalite oranları düşürülecek ve erken tanı tedavi sayesinde sağlık harcamaları azaltılacaktır. Kanser tarama programlarındaki hedefimiz taranabilir meme, serviks ve kolorektal kanser türünde Avrupa Birliği kalite standartlarına uygun ve birinci basamakta yürütülen tarama programının gerçekleştirilmesidir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber