Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 11:03 Yorum: 0

Osmanlı çileği üretiminin arttırılması hedefi

ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde Osmanlı çileğinin üretiminin arttırılması için Ereğli Belediyesi, Kent Konseyi ve Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği tarafından...

Osmanlı çileği üretiminin arttırılması hedefi

ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde Osmanlı çileğinin üretiminin arttırılması için Ereğli Belediyesi, Kent Konseyi ve Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği tarafından ortak çalışma başlatıldı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki dönüm arazi üzerinde Osmanlı çileği fidelerinin yetiştirileceğini, yeni çilek bahçeleriyle  de üretimin arttırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Söz konusu proje kapsamında 1 yıl içinde belediye adına tescil edilmiş, 200 bin Osmanlı çileği fidesi yetiştirilmesi ve proje çalışmalarının 2 yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini anlatan Uysal, "Ayrıca, sertifikalı fidelerle yeni Osmanlı çileği bahçeleri ile gelir getirici projeler geliştirerek, halkın gelir düzeyini de yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.

Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Şaban Çetinkaya da Osmanlı çileği talebinin 100’de birini dahi karşılanamadığını belirterek, “İlk etapta fideler 2 dönümlük arazide yetiştirilecek ve ardından halkımıza ücretsiz olarak dağıtılacak. Osmanlı çileğinin üretimini arttırdıkça istihdamda da ciddi bir artış sağlanacağını umut ediyoruz" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber