Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 28 Ocak 2015 - 18:23 Yorum: 0

Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun 716. yıl dönümü

Domaniç ilçesinde, Osmanlı Devleti'nin 716. kuruluş yıl dönümü nedeniyle mevlit okutuldu

Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun 716. yıl dönümü

KÜTAHYA (AA) - Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun 716'ncı yıl dönümü nedeniyle medeniyetin doğduğu Domaniç ilçesinde mevlit okutuldu.

İlçedeki Sultan Alaaddin Camisi'ndeki törende, Domaniç İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Kuran-ı Kerim okudu, şehitler için dua etti.

Domaniç İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Osman Yıldız, burada yaptığı konuşmada, ülkede yaşayan herkesin milli ve manevi değerlere sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Türklerde aile, din, dil, bayrak, kültür ve vatan kavramlarının tartışılmaz olduğunu belirten Yıldız, "Rab'bim ülkemize, milletimize milli ve manevi değerlerine sahip çıkmayı, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımıza da bu bilinci aşılayabilmeyi nasip eylesin. Rab'bim ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine birlik, beraberlik, mutluluk, huzur ihsan eylesin. Rab'bim cümlemizden razı olsun. Osmanlı'nın 27 Ocak 1299'da kurulduğu bu topraklarda bu bilinçle yaşamayı nasip etsin. İnşallah ecdadımıza yakışır bireyler olarak topluma hizmet ederiz" diye konuştu.

Camideki programın ardından, ilçede vatandaşlara ikramda bulunuldu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber