Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 12 Mayıs 2016 - 11:43 Yorum: 0

Osmanlı’dan Uzakta Bir Hilafet Savunucusu: Hindistan Hilafet Hareketi

Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (GASAM) tarafından düzenlenen "Hindistan Hilafet Hareketi-Türkiye-Güney Asya İlişkileri" panelinde Osmanlı'nın...

Osmanlı’dan Uzakta Bir Hilafet Savunucusu: Hindistan Hilafet Hareketi

Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (GASAM) tarafından düzenlenen "Hindistan Hilafet Hareketi-Türkiye-Güney Asya İlişkileri" panelinde Osmanlı'nın dağılma sürecinde hilafetin devamlılığını savunan Hindistan Hilafet Hareketi'nin dinamikleri ele alınacak.

Osmanlı'dan 5 bin kilometre uzaklıkta bir Müslüman topluluğun hilafete inancının ve İngiltere'ye karşı giriştikleri mücadelenin hikayesi, 14 Mayıs Cumartesi saat 14.00'te Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Haliç Yerleşkesi konferans salonunda konuşulacak.

AK Parti Milletvekili Dr. Zehra Taşkesenlioğlu, Başbakan Başdanışmanı Dr. Ömer Korkmaz, İstanbul Üniversitesi Öğr. Üye. Zekai Kardaş ve Dr. Yunus El Nedvi'nin konuşmacı olduğu panelde sosyal, kültürel ve ekonomik bağlar kapsamında Türkiye'nin Güney Asya ülkeleriyle mevcut durumu değerlendirilip, ikili ilişkilerin arttırılması için öneriler ortaya koyulacak. Hindistan Hilafet Hareketi'ne ait fotoğrafların yer aldığı bir sergi de panel kapsamında görülebilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber