Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 21 Ekim 2014 - 22:03 Yorum: 0

ÖSO'dan silah yardımına tepki

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Albay Malik el-Kurdi, kendilerine yardım etmeyen ABD'nin Kürt gruplara silah vermesine tepki gösterdi.

ÖSO'dan silah yardımına tepki

hür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Albay Malik el-Kurdi, kendilerine yardım etmeyen ABD'nin Kürt gruplara silah vermesine reaksiyon gösterdi.

AA muhabirine konuşan Kurdi, 'ABD'nin Ayn el-Arap (Kobani) bunun şeklinde küçük bir şehirde IŞİD'le 1 aydır savaşan Kürt gruplara silah katkısı yapıp, Suriye'nin öteki bölgelerinin tümünde muhtelif suçlar işleyen Esed rejimine karşı 3,5 yıldan daha uzun bir süredir mücadele edenlere aynı yaklaşımı sergilememesi tiksindirici bir tutum' ifadelerini kullandı.

Kurdi, ABD yönetiminin her seferinde kendilerine söz verdiğini fakat 'tutmadığını' dile getirerek, 'Washington'un rejimle işbirliği içindeki Kürt gruplara silah desteği vermesi, çift taraflı oynadığının delilidir ve biz buna yabancı değiliz' diye konuştu.

Kürt halkının Suriye'nin ana unsurlarından birisi olduğunu ve devrime katkıda bulunduğunu vurgulayan Kurdi, 'Buna mukabil PYD ve PKK gibi bazı gruplar, Esed rejimiyle işbirliği içinde. Bu sebeple onlara yapılan yardımlar, dolaylı şekilde Esed'i desteklemek anlamına geliyor' dedi.

ABD yönetimi dün Kobani'deki Kürt gruplara uçaklarla silah ve erzak katkısı yaptığını duyurmuştu.

ETİKETLER: ÖSO , Silah , Yardım , Tepki
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber