Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 24 Ekim 2014 - 19:03 Yorum: 0

ÖSO'nun gelişi PYD'nin bilgisi dahilinde

PYD Erbil Temsilcisi Hiso, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerini Kobani'de istemediklerine yönelik iddiaları yalanlayarak, "ÖSO'nun gelişi PYD'nin bilgisi dahilindedir" dedi.

ÖSO'nun gelişi PYD'nin bilgisi dahilinde

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Erbil Temsilcisi Garip Hiso, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerini Kobani'de istemediklerine yönelik iddiaları yalanlayarak, 'ÖSO'nun gelişi, PYD'nin bilgisi dahilindedir. ÖSO ile zaten anlaşmamız var. Bu nedenle sıkıntımız yok' dedi. 

AA muhabirine konuşan Hiso,'ÖSO'yla bir süredir askeri işbirliği yapıyoruz. Onlarla müşterek savunma hattı için anlaşma imzaladık. Şu an sırf Kobani'de değil, Afrin kantonunda da askeri ortaklığımız var. ÖSO ile tüm Rojava'da omuz omuza müşterek düşmana karşı savaşıyoruz' diye konuştu. 

ÖSO'nun yanı dizi Suriye'deki öteki birtakım örgütlerle de askeri ortaklıklarının olduğunu aktaran Hiso, 'Fırat Volkanı adıyla Kobani'de direnen örgütler ile Rakka Devrimcileri var. Bu örgütler, bize bağlı Halk Savunma Birlikileri ile (YPG), IŞİD'e karşı kahramanca savaşıyor. Büyük zaferler elde etmekle beraber aşırı sayıda şehit verdiler. Bu noktada ilişkilerimiz gerçekten aşırı iyi düzeyde' ifadelerini kullandı.

Hiso, ÖSO'nun Kobani'ye nasıl geçeceğini bilmediklerini dile getirerek, 'İdlib yahut Hama'dan gelmeleri çok zor. Nasıl olacağını henüz bilmiyoruz. Ama PYD bunlardan haberdar' biçiminde konuştu. 

Kobani'deki son hale meselesi için da bilgi veren Hiso, dün geceden buyana aşırı şiddetli çatışmaların yaşandığını, ABD harp uçaklarının hava bombardımanı yardımıyla Til Şeir köyünün tekrar IŞİD'den kurtarıldığını bildirdi.

IŞİD'in, Kobani'yi ele geçiremeyeceğini anladığı için taktik değiştirdiğini vurgulayan Hiso, örgütün, bomba yüklü araçlarla intihar eylemleri dizmek şekli ile şehri yakıp, yıkmak istediğini söyledi. Hiso, dün geceden buyana süren çatışmalarda yüzlerce örgüt militanına ait cesedin ortada kaldığını öne sürdü.

ETİKETLER: ÖSO , PYD , Erbil , Temsilci , Hiso
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber