Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın
Sami Er
Sağlık 23 Şubat 2017 - 19:23 Yorum: 0

Osteoporoz hastalarına “güneş” tavsiyesi

Ortapedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Ali Kemal Yazıcı, osteoporoz(kemik erimesi) hastalarının D vitamini almak için güneşten bolca faydalanmaları gerektiğini...

Osteoporoz hastalarına “güneş” tavsiyesi

Ortapedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Ali Kemal Yazıcı, osteoporoz(kemik erimesi) hastalarının D vitamini almak için güneşten bolca faydalanmaları gerektiğini söyledi.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Ortapedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Ali Kemal Yazıcı, osteoporoz hastalığı ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Osteoporozun halk arasındaki adıyla "kemik erimesi'nin toplumda sıkça görülen bir hastalık olduğuna dikkat çeken Dr. Ali Kemal Yazıcı, "Osteoporoz sıkça karşılaştığımız bir hastalıktır. Kısaca kemik erimesi olarak bilinen bu hastalık zamanla kemik yapısını bozarak, D vitamini ile kalsiyum yetersizliğini de beraberinde getirir. Osteoporoz vücudumuzdaki kemiklerin sertliklerini azaltarak daha kolay kırılabilen bir hale sokar. Bu hastalık vücuttaki tüm kemikleri etkileyen sistematik bir hastalıktır. Özellikle kadınların maruz kaldığı bir hastalık türü olarak görünse de erkekleri de etkileyen önemli bir sağlık problemidir. Hastalığın en önemli belirtilerinden biri kırıklardır. Omurga üzerinde ortaya çıkan kırıklar sonucu; boy, kısalır, duruş bozukluğu ve kamburluk ortaya çıkar. Kamburlaşma sonucunda kemikler karın boşluğu ve göğüse baskı yapar. Bu nedenle zamanla hastanın vücut imajı da bozulmuş olur" dedi.

Hastalıktan korunmak için bazı tavsiyelerde bulunan Dr. Yazıcı, "Kemik mineral yoğunluğunun korunması ve arttırılması gerekmektedir. Tedavide mutlaka, kemiğin yapı taşı olan kalsiyumun ve D vitamininin yer alması gerekmektedir. 30 yaşından önce kemik kültesinin mutlaka bu vitaminlerle arttırılması gerekir. Kemik kültesi ne kadar artarsa kırılma riski de o kadar azalır. Hasta D vitamini almak için bolca güneşten faydalanmalıdır. Bununla birlikte balık ve balık ürünleri tüketilmesi de önemli bir D vitamini kaynağıdır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber