Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Ağustos 2014 - 16:43 Yorum: 0

OSTİM Ekopark için şirket kuruldu

ANKARA (AA) - OSTİM arazisi üzerinde kurulacak Türkiye'nin ilk tematik yenilenebilir enerji teknoparkı olan OSTİM Ekopark için Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketi kuruldu. Şirketin...

OSTİM Ekopark için şirket kuruldu

ANKARA (AA) - OSTİM arazisi üzerinde kurulacak Türkiye'nin ilk tematik yenilenebilir enerji teknoparkı olan OSTİM Ekopark için Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketi kuruldu. 

Şirketin kuruluşu nedeniyle OSTİM Eğitim ve Seminer Salonu'nda düzenlenen imza töreninde konuşan OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın, attıkları imzanın kendilerini heyecanlandırdığını söyledi. Aydın, "Ülke olarak enerji ihtiyacını yurt dışına bağlı olarak çözüyoruz. Güneşin önüne panel koyup kendi enerjimizi üretemiyoruz. Kendi kömürümüzü çıkarıp, bir termik santral yapıp ondan enerji üretemiyoruz. Bu alanların hepsi stratejik alan ve bu alanlarda çok değişik çalışmalar var. Bunlar hiçbir zaman ürüne dönüşmüyor" dedi. 

OSTİM'deki en kıymetli arsayı projeye ayırdıklarını anlatan Aydın, Türkiye'de tekrarı olmayan bir teknoloji geliştirme bölgesi yaratmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Cevahir Uzkurt da ekoparkın kurulmasını önemsediklerini dile getirdi. 

Teknopark müracaatlarının daha çok üniversitelerden geldiğini anlatan Uzkurt, "Teknoloji geliştirme bölgeleri üniversite-sanayi işbirliği açısından en önemli kurumsal yapılardan biri. Bugüne kadar teknoloji geliştirme bölgeleri üniversite kampüsleri veya kampüslere yakın çevrelerde kurulmuş. Biz bundan sonra OSB'lerde teknopark kurulumuna daha fazla öncelik veriyoruz" ifadesini kullandı. 

Konuşmanın ardından, Ankara'da yerleşik 6 üniversitenin rektörleri ve temsilcileri tarafından şirket ana sözleşmesi imzalandı. 

OSTİM Stadı'nın yanındaki 87 dönümlük arazi üzerine kurulacak ekopark, yönetici şirketinde Ankara'da yerleşik 6 üniversitenin (Ankara, Atılım, TOBB Ekonomi ve Teknoloji, Hacettepe, Çankaya ve Başkent) bir araya geldiği tek girişim olma özelliğini taşıyor. 

Ekopark, 5 yılda aşamalı bir yaklaşımla tamamlanacak. OSTİM Ekopark'ın 2 yıl içinde tamamlanması planlanan ve 9 milyon liraya mal olacak 5 bin metrekarelik ilk etap binasında, 75 firma Ar-Ge faaliyetlerinde bulunacak. Ekoparkta Ar-Ge alanlarının yanı sıra laboratuvarlar, eşleştirme ve bilgi merkezi ile kütüphane, konferans ve sergi alanı, müze ve konuyla ilgili kamu temsilcilikleri yer alacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber