Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Mayıs 2016 - 13:53 Yorum: 0

Otelciler Sezonu Değerlendirdi

Alanya'nın İncekum ve Türkler bölge otel yöneticileri Eftalia Marin Otel'de düzenlenen "Sezon İstişare Toplantısı'nda bir araya geldi.

Otelciler Sezonu Değerlendirdi

Alanya'nın İncekum ve Türkler bölge otel yöneticileri Eftalia Marin Otel'de düzenlenen "Sezon İstişare Toplantısı'nda bir araya geldi. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili'nin de katıldığı toplantıda, başta Rusya ve Almanya gibi ana pazarlar olmak üzere genel durum değerlendirmesi yapıldı.

Toplantıda ayrıca, otel işletmecilerinin sektörel yapılanması, tur operatörleriyle yapılan son görüşmeler, dünya genelinde ve Türkiye'de rakip turizm bölgelerinin doluluk oranları, kapalı otellerin olmasına rağmen Alanya genelinde turistik tesis doluluk oranlarının önceki yıla göre yüzde 30 dolayında ekside olması, oda satış fiyatlarının önceki yıla göre düşük olması, arz ve talep dengesi bozukluğu, halihazırda 2015 alacaklarının bir bölümünün tahsil edilememiş olması ve bu yıl da tahsilat probleminin gündemde olacağı, İran pazarı ve diğer alternatif pazarlar, hizmet kalitesinden ödün vermeden tasarruf yapılması, çalıştırılacak personelin Alanya ikametli olmasına öncelik verilmesi, oluşacak işsizlik oranları ve Alanya'ya etkileri konuları görüşüldü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber