Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 15 Aralık 2017 - 17:18 Yorum: 0

Oteline el konulan iş adamı eyleme ambulansla geldi

FETÖ üyeleri tarafından dolandırılarak 4 oteline el konulduğunu iddia eden Varuna otellerinin sahibi Süreyya Pekuysal, hastanede yatarken otellerin geri alınması...

Oteline el konulan iş adamı eyleme ambulansla geldi

FETÖ üyeleri tarafından dolandırılarak 4 oteline el konulduğunu iddia eden Varuna otellerinin sahibi Süreyya Pekuysal, hastanede yatarken otellerin geri alınması için düzenlenen eyleme ambulansa geldi. Ambulanstan sedyeyle indirilen Pekuysal, kendisini dolandırdığını iddia ettiği kişilere isyan etti.

Varuna otellerinin sahibi Süreyya Pekuysal'ın iddiasına göre, 2005 yılında Antalya ve Aydın'da sahibi olduğu 4 oteli, FETÖ üyesi kişiler tarafından boş kağıda imza atma suretiyle dolandırılarak elinden alıkonuldu. Durumun ardından olayı yargıya taşıyan Pekuysal, yine iddialara göre dönemin FETÖ'cü hakim ve savcıları tarafından davasında haklı bulunmadı. Bunun üzerine Pekuysal 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşadıklarını tekrar yargıya taşıma kararı verdi. Bunun üzerine silahlı saldırıya uğrayan Pekuysal, hastanede tedavi gördü.

Ambulansla eyleme katıldı

Taburcu edilmesinin ardından ise yaşadığı stres ve üzüntüyle bağırsağında delik meydana gelen Pekuysal, 2 hafta önce hastaneye kaldırıldı. Davanın peşini bırakmayan Pekuysal, bugün ise evinin önünde otelleri için yakınları tarafından düzenlenen eyleme hastaneden ambulansla getirildi. Sağlık ekipleri tarafından sedyeyle indirilen Pekuysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Bugüne kadar devlete kuruşu kuruşuna vergi ödediklerini belirten Pekuysal, "Bu FETÖ denilen maalesef ülkemizi de kasıp kavuran bu pislik içerisine maalesef bizi de aldılar, mülkümüzü sahte evraklarla elimizden aldılar. Bunu alan kişi otellerimi işleten kişiydi. Hiç bugüne kadar malı mülkü olmayan adam şuanda mal mülk içerisinde. Şuanda ihbar ediyorum, Almanya üzerinden bu kazanılan paraları gönderiyor, oradan da Amerika'ya ulaşıyor. Bu kişiler maalesef ki içeride milyon tane insanın içeri atılmasına rağmen FETÖ'den, bu insanlar iş adamı gibi elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyorlar. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza, Adalet Bakanımıza, İç İşleri Bakanımıza sesleniyorum, bu kişiler bizim ağrımıza gidiyor" şeklinde konuştu.

"Aleyhimize karar veren savcı ve hakimlerin hepsi FETÖ'den tutuklu"

Dolandırılma olayının nasıl gerçekleştiğini anlatan Pekuysal, "FETÖ'cü olduğunu bilmiyordum, bizim otellerimizi kiraladı, daha sonra bu dedi ki "ben sana kiraları ödeyemeyeceğim, bankadan kredi almamız lazım" Daha sonra da banka kredi alırken evraklarla otelin tapusunu üzerine alıyorlar. Tapuyu aldıktan sonra bütün bankalara bu diyorlar ki, "biz bu oteli satın aldık" Biz o zamanlar dava açıyoruz, evraklar sahtedir, 1 lira hesabıma para girmedi. Bütün mahkemeler aleyhimizde karar veriyor, şuanda o hakimlerin ve savcıların hepsi tutuklu. Bu kişiler, FETÖ'nün Akdeniz ayakları, buradan para gönderen kişiler. Bunlar bu ülkeden kaçacaklar, aldıkları parayı da çatır çatır oralarda yiyecekler" ifadelerini kaydetti.

"Aynı evde kaldığı şoförüm ayağımdan vurdu"

Şoförünün de karşı tarafla irtibata girip kendisine silahla saldırdığını söyleyen Pekuysal, "Aynı evde kaldığım benim şoförüm bir akşam silahı çekip ayağımdan vurdu. Mahkemeye yansıtılan şey, kadın kız mevzusuymuş. Karşı taraftan İstanbul'da bir ev karşılığında ev aldı, ondan vurdu" dedi.

"Stresten bağırsağım delindi"

Yaşanan olaylar sonrası 2 hafta önce stres ve üzüntüden dolayı bağırsaklarında delinme olduğu ifade eden Pekuysal, şunları söyledi:

"Kadir gecesiydi, bağırsağımda delik meydana gelmiş. 2-3 saat daha geç kalınsaydı hakkın rahmetine kavuşmuş olacaktım. Şuanda sağlık durumum iyi, ayağım daha düzelmedi, doktor bir operasyon daha diyor. Önemli olan bu kişilerin cezalandırılması, yanlarına kalmamasını ve bizlerin mallarını mülklerinin geri iadesini istiyoruz, bundan başka talebimiz yoktur" dedi.

"Önceki avukatları boş kağıda imza attırmış"

Pekuysal'ın Hukuk Danışmanı Tolga Taşçıoğlu ise sahte evrak ve protokollerle Süreyya Pekuysal'ın dolandırıldığını, olayın ise halen yargıda devam ettiğini söyledi. Taşçıoğlu, "Süreyya Bey'in önceki avukatlarının boş kağıda imza attırmak ve üzerlerini doldurmak suretiyle evraklar yapıldığı için, dosyalar bilir kişiye gittiğinde Süreyya Bey'in el ürünü olduğu için davalar hep red olmuş, avukatlar üzerine açılan davalardan da hepsi beraat etmiş. Fakat 15 Temmuz darbe gecesinden sonra, biz bu davaları yürüten Savcı ve hakimlerin FETÖ'den alındıkları öğrenince olayı yeniden yargıya taşıdık" diye konuştu.

"FETÖ'nün turizm sektöründeki yapılanmasına dikkat çekmek istedik"

Taşçıoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"15 Temmuz darbesinden sonra annenin çocuğunu, kardeşin kardeşi ihbar ettiği bir dönemde biz de ilgili makamlara ihbarda bulunmak istiyoruz. FETÖ'nün turizm sektöründeki yapılanması bu şekildedir. Bunun devlet yetkilileri tarafından üzerilerine gidilmelidir. Rakamlar milyar dolarlar üzerindedir. Bu 5-6 otelin de satılarak yurt dışına paralarının aktarılacağını öğrenmiş bulunmaktayız. Bunlar da ciddi iddialar, ilgili makamların bu iddialarımızı ciddiye alıp üzerine gitmesini istiyoruz. Toplam olarak 300-400 milyon civarında bir zarar mevcut."

Pekuysal, eylemin ardından sağlık ekiplerinin yardımıyla ambulansa alınarak, tedavi gördüğü özel hastaneye kaldırıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber