Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 01 Eylül 2014 - 17:48 Yorum: 0

Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi tamamlanıyor

KONYA (AA) - Selçuklu Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve tamamlandığında otizm ve down sendromlu hasta ve ailelerin yaşamını kolaylaştıracak Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi'nin inşaatı...

Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi tamamlanıyor

KONYA (AA) - Selçuklu Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve tamamlandığında otizm ve down sendromlu hasta ve ailelerin yaşamını kolaylaştıracak Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi'nin inşaatı hızla yükseliyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, inşaatı devam eden merkezde incelemelerde bulundu. 

Tamamlandığında alanında Türkiye'de yapılmış en kapsamlı merkez olacağını belirten Altay, "Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi'nin inşaatı  yüzde 45 seviyesine geldi. Çalışmalarımız hızla devam etmekte. 2015 yılının ilk aylarında buradaki çalışmayı tamamlayarak açmayı planlıyoruz. Toplam 20 bin metrekare alanda 10 bin 500 metrekare kapalı alana sahip tesisimiz yaklaşık 15 milyon liraya mal olacak" diye konuştu.

Altay, farklı birçok alanda hizmet sunacak tesisi, otizmli ve down sendromlu çocukların hizmetine sunacaklarını ifade etti.

Çocukların hem rehabilitasyon merkezinde kişisel gelişimlerini sağlayacağı hem de aileleriyle vakit geçirebilecekleri alanları oluşturduklarını dile getiren Altay, şunları kaydetti:

"Yüzme havuzundan spor salonlarına, rehabilitasyon merkezinden atlı binme alanlarına kadar birçok alanda faaliyet gösterecek tesisimiz. Ayrıca acil durumlarda çocuklarımızı emanet bırakabilecekleri bir gece bölümü de oluşturuyoruz. Türkiye'ye örnek bir tesis ortaya çıkıyor. Şu anda işletmeyle ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işletme konusunda çalışmalar yürütüyoruz. 250'nin üzerinde çocuk ön kayıt yaptırdı. İşletmemizi kurabilmemiz için kayıt profili çok önemli. Özellikle çevremizde bulunan otistik ve down sendromlu çocuklarımızın kayıtlarının sağlanmasını ailelerinden rica ediyoruz. İnşallah en kısa sürede tamamlanarak faaliyet verecek bu hizmet, otistik ve down sendromlu vatandaşlarımızın ve ailelerin rahat nefes almalarına bir imkan sağlamış olacak."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber