Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Mayıs 2016 - 16:38 Yorum: 0

Otizmli Aileler Piknikte Buluştu

Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği tarafından "Dostluk Pikniği" düzenlendi.

Otizmli Aileler Piknikte Buluştu

Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği tarafından "Dostluk Pikniği" düzenlendi.

Kızılay Çorum Şubesi'nin de destek verdiği pikniğe Çorum Valisi Ahmet Kara ve eşi Mesude Kara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Emine İnal, Kızılay yetkilileri ve aileler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Ahmet Kara, otizmli çocuklarla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Bu çocuklarımız Allah'ın bize bahşettiği meleklerdir" dedi.

Otizmli çocukların problemleri ile ilgilenmenin, iletişim kurmanın, duygularını öğrenmek gösterilen gayret ve çabaların ibadet niteliğinde olduğunu dile getiren Vali Kara, otizmli ailelerden üzülmemelerini isteyerek bu gayretlerinin mükafatını ebedi alemde göreceklerini ifade etti.

Esas engellilerin gözleri olduğu halde toplumda bu tür problemleri görmeyenlerin, kulakları olduğu halde bunları duymayanların olduğunu kaydeden Vali Kara, "Dünya çocuklarının başlarına Suriye'de mermiler yağdırılmakta. Ege'de kıyıya vuran çocukları biliyoruz. O olayları ve çocukları gördükten sonra sizlerin çocuklarla ilgilenerek onları topluma kazandırılması, toplumla entegre olmaları için gösterdiğiniz çaba beni mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Çorum'da engellilerle ilgili faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum kuruluşunun varlığına işaret eden Vali Kara, "Bu sivil toplum kuruluşlarında görev alanları da kutluyorum. Medeniliğin ölçüsünün bu tür sivil toplum kuruluşlarında görev almaktır. Medeniliğin ölçüsü örgütlü toplum oluşturmaktır. Yardımlaşmaktır, dayanışmaktır. Bugün bu çocuklarımızın burada belki gönüllerini fethediyoruz. Yapılan hizmetlerden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bu toplumun her parçası bizim parçamız. Bu toplumun bütün kesimlerini kucaklayamazsak millet olamayız. Toplumun tümünün değerlerini anlamaktır millet olmak. Çok köklü ve çok güzel milletiz. Biz her zaman çocuklarımızın yanındayız. Kapımız sizlere her zaman açık. Herhangi bir sorununuz olduğunda bizlere ulaşabilirsiniz" diye konuştu.

Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Emine İnal da, etkinliğinde düzenlenmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Kara, eşiyle birlikte pikniğe katılan çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Piknikte otizmli bir çocukta kendi yaptığı tabloyu Vali Karaya takdim etti. Gün boyu süren etkinlikte çocuklar ve aileler gönüllerinde eğlenerek hoş vakit geçirdi.

Otizmli Aileler Piknikte Buluştu

Otizmli Aileler Piknikte Buluştu

Otizmli Aileler Piknikte Buluştu

Otizmli Aileler Piknikte Buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber