Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 12:38 Yorum: 0

Otizmli çocuklar spor ile rehabilite ediliyor

Karesi Belediyesi, OBİDER, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile hayat geçirilen "Spor Yapıyorum Engelleri Aşıyorum" projesi, meyvelerini vermeye başladı

Otizmli çocuklar spor ile rehabilite ediliyor

BALIKESİR (AA) - Karesi Belediyesi, Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği (OBİDER), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile hayat geçirilen "Spor Yapıyorum Engelleri Aşıyorum" projesi, meyvelerini vermeye başladı.

Otizm spektrum bozukluğu bulunan bireyler ile zihinsel engelli bireylerin gelişimlerine, özel eğitimlerle ve sosyal içerikli faaliyetlerle katkıda bulunmak için oluşturulan proje kapsamında 4 aylık yüzme kursunu tamamlayan otizm hastası 11 öğrenci, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı ziyaret etti.

OBİDER Başkanı Fatma Tabanlı, Eğitim Koordinatörü Mehmet Demir, Yüzme Antrenörü Nazmi Cantürk ve öğrencilerin velileri, Başkan Yücel Yılmaz'a derneğe ve otizmli bireylere destek verdiklerinden dolayı teşekkür etti.

Karesi Belediyesi olarak verilen desteklerin faydalı olmasından mutlu olduğunu ifade eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da belediyenin imkanları dahilinde destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Yılmaz, "Eğitim her engeli aşar gerçeğinden hareketle engelli bireylerin eğitimi için gerekli ortamları hazırlamak, çağdaş dünyanın geldiği ileri noktada engelli vatandaşlarımıza sağlık, istihdam haklarına ait hizmetler, ailelerin desteklenmesi, bireylerin üretken duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması, devletimizin asli görevleri arasında yer almaktadır" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber