Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Ekim 2014 - 18:03 Yorum: 0

Otobanda ücretin kaldırılması

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, otobanda giriş ücretlerinin kaldırılmasının şehir içi trafiğini rahatlattığını belirtti.Otoban doğu gişelerinde...

Otobanda ücretin kaldırılması

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, otobanda giriş ücretlerinin kaldırılmasının şehir içi trafiğini rahatlattığını belirtti.

Otoban doğu gişelerinde incelemelerde bulunan Şahin, burada yaptığı açıklamada, seçimden önce halkın en çok şehrin trafik ve ulaşımından şikayetçi olduğunu, bunun için kendilerinden çözüm istediklerini belirtti. Kentin çok hızlı büyüdüğünü ve yapısal bir dönüşümün şart olduğunu belirtti.

Şahin,şunları kaydetti:

"Şehrimizin çevre yoluna çok ciddi yatırımlar yapılmasına rağmen yeterince istifade edemediğimizi gördük. Kent merkezindeki trafik yükünü çevre yoluna yayabilmemiz için bizden otoyolu çevre yolu olarak kullanmamız gerektiği iletildi. Bizde bunu dikkate alarak çalışmalarımızı başlattık." 

Yaklaşık 200 bin çalışanı bulunan Gaziantep'te 170 ülkeye ihracat yapan Organize Sanayi Bölgesi bulunduğunu hatırlatan Şahin, organizeye giden araçların şehir içine girmeden giriş ve çıkış yapması için çevre yolunu daha seri kullanılması yönünde çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Şahin, ücretsiz geçişlerin yeni başladığı için yeterince bilmediğini, yaklaşık 3 haftadır uygulanan sistemin ağır vasıtalarla birlikte trafiği yüzde 30 rahatlattığına dikkati çekti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber