Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:07 Kamyonete çarpmamak için manevra yapan ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı09:01 Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı09:00 İnşaat sahasından elektrik kablosu çalan şahıs suçüstü yakalandı08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
Sami Er
Asayiş 24 Kasım 2016 - 15:44 Yorum: 0

Otobüs şoförü yolcunun hayatının kurtardı

Denizli'de, belediye otobüsü şoförü bayılan yolcuyu otobüsle hastaneye yetiştirdi.

Otobüs şoförü yolcunun hayatının kurtardı

Denizli'de, belediye otobüsü şoförü bayılan yolcuyu otobüsle hastaneye yetiştirdi. Baygın haldeki kadını hastane görevlilerine teslim eden şoförün yolculuğu da otobüsteki kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.

"İnsanlık ölmedi" dedirten olayda, Denizli Büyükşehir Belediyesinin 20 BLD 83 plakalı, Ahmet Tetik idaresindeki 28/1 numaralı otobüsü, belediyeye ait otobüs terminali yakınlarındaki durakta bekleyen vatandaşları aldıktan sonra hareket etti. Otobüsün hareket etmesinden kısa süre sonra duraktan binen kadın yolcu fenalaşarak bayıldı. Durumun hayati tehlikesi olabileceğini düşünen 45 yaşındaki şoför Ahmet Tetik, otobüsün dörtlülerini yakıp korna çalarak aracı Denizli Devlet Hastanesi yönünde sürmeye başladı.

Yolculuk sırasında 112 Acil Sağlık ekiplerini arayan Tetik, kısa sürede otobüsü içindekilerle beraber hastanenin önüne kadar götürdü. Sağlık ekipleri hastane önündeki belediye otobüsünde bulunan baygın kadına ilk müdahaleyi yaptı. Olay otobüsün güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. Hastanede tedavi altına alınan kadın yolcunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, otobüs şoförü Ahmet Tetik davranışı ile büyük takdir topladı.

O anları anlattı

Yaşadığı o anları anlatan Tetik, "Otogar durağından hareket ettiğim an, görevli arkadaş son bir yolcu daha olduğunu beyan etti. Yolcuyu aldım. Rahatsız olduğunu söyledi; bunun üzerine 112'yi aramayı teklif ettim. Bu arada yoluma devam ettim. 2-3 dakika kadar bir zaman geçtikten sonra yolcunun rahatsızlığının ciddi olduğunu sezdim. Diğer yolcularımızdan ona bakmalarını ve buna göre tedbir almamızı rica ettim" dedi.

"Acil durumlara karşı eğitim alıyoruz"

Daha sonra yolcuların hastanın bayıldığını haber ettiklerini ifade eden Tetik, "Ben de 112'yi arayarak sağlık ekiplerini haberdar ettim. Bu sırada dörtlüleri yaktım. Korna çalarak durakları geçtim ve hastane önüne park ettim. Sağlık ekiplerimiz olaya hemen müdahale ettiler" diye konuştu.

Bu gibi acil durumlara karşı hazırlıklı olduklarını ve sürekli eğitim aldıklarını kaydeden Tetik, trafik eğitimi, sağlık ve halkla iletişim konularında sürekli bilgilendirildiklerini söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber