Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 30 Mayıs 2017 - 10:14 Yorum: 0

Otogar, evsizlerin yaşam durağı

Adana'da çeşitli sebeplerle evlerinden olmuş, sokakta kalmış kişiler, Merkez Otogarı'nın bekleme salonunu yatakhane olarak kullanıyor.

Otogar, evsizlerin yaşam durağı

Adana'da çeşitli sebeplerle evlerinden olmuş, sokakta kalmış kişiler, Merkez Otogarı'nın bekleme salonunu yatakhane olarak kullanıyor.

İflas ederek sokaklara düşen, kimisi çocukları tarafından evden kovulan yaklaşık 30 evsiz, otogarın bekleme salonu veya dışarıda bulunan banklarda yaşamlarını sürdürüyor. Otogara gelen vatandaşların verdiği yemek ve yardımlar ile karınlarını doyuran evsizler, salonda bulunan sandalyelerin üzerinde uyurken, kimisi de yere serdiği kartonların üstünde veya dışarıda bulunan banklarda yaşamlarını devam ettiriyor.

Evsizlerden bazıları, ayakkabılarını, ceketlerini veya yanlarında bulundurdukları çantaları yastık olarak kullanıyor. Özellikle kış aylarında otogarın bekleme salonu sıcak olmasından dolayı evsizlerin vazgeçilmez durağı oluyor.

Emekli memur olan 51 yaşındaki Ramazan Yanık, evi olmadığı için otogarda kaldığını belirterek, "Bir aydır otogarda kalıyorum. Kızım var yetiştirme yurdunda Mardin'de devlet bakıyor. Babamızdan kalan evimiz bozuldu. Kardeşlerim kirada yaşıyor, bana bakmıyor" dedi.

Otogarda çalışan 20 yaşındaki Yakup Türk ise burada 40-50 kişiye yakın evsiz kaldığını ifade ederek, "Evsizler zor durumdalar, bazen geliyoruz yemek söylüyoruz. Kendi yediğimiz yemeklerden artanları onlara veriyoruz. Paraları yok döner söylüyoruz onlara. Yatmak için araç gereçleri bile yok. Geliyorlar bizden çuval, karton ve yastık istiyorlar. Yastıklar 5 lira onları da kendi cebimizden alıp veriyoruz. Çuval veriyoruz, çuvalları üstlerine örtüyorlar. Zabıtalar arada bir otogara gelip evsizleri çıkartıyor" diye konuştu.

26 yaşındaki Alper Çakır ise, buradaki evsizlerin maddi durumlarının olmadığını söyleyerek, "Gidecek yerleri yok. Kimsesizler yurduna gidiyorlar kabul edilmiyorlar veya onlar buraya alışmış. Kimsesi yok biz yardımcı oluyoruz, yemeğini veriyoruz. Buradaki esnaf arkadaşlarımız yardımcı oluyor. Elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz. Bu gördüklerinizden fazlası var, günden güne de sayıları artıyor" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber