Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 04 Eylül 2016 - 11:28 Yorum: 0

Otomobil fiyatına kurbanlık

Kurban Bayramına sayılı günler kala Denizli'de Canlı Hayvan Borsası'ndaki alanda kurban pazarlıkları kıyasıya sürüyor.

Otomobil fiyatına kurbanlık

Kurban Bayramına sayılı günler kala Denizli'de Canlı Hayvan Borsası'ndaki alanda kurban pazarlıkları kıyasıya sürüyor. Pazarda 1 ton ağırlığındaki "Denizli'nin Paşası" adlı dana 18 bin TL'ye alıcı bekliyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Denizli Ticaret Borsası tarafından Merkezefendi ilçesi Sevindik Mahallesinde kurulan Canlı Hayvan Borsası'nda kurban satışları sıkı pazarlıklarla devam ediyor.

Kurban bayramına günler kala hareketliliğin arttığı canlı hayvan pazarında Ağrı'nın Tutak ilçesinden Nurettin Peker tarafından getirilen 1 ton ağırlığındaki "Denizli'nin Paşası" adlı dana 18 bin TL'ye alıcı bekliyor. Kurban satışlarının istenen seviyede gerçekleşmediğini belirten pazardaki besiciler, Denizli halkının genelde son günü beklediklerini belirtti. Ağrı, Muş, Bitlis, Afyonkarahisar gibi Türkiye'nin çeşitli illerinden getirilen kurbanlık hayvanlar veteriner hekimlerin kontrolünde satışa sunuluyor.

Şu anda çok önemli bir derecede hareketliliğin olmadığını belirten Nurettin Peker, umutlarının son güne kadar hayvanlarının tamamının satılması olduğunu ifade etti.

Her sene pazarda en büyük hayvanları kendisinin getirdiğini savunan Ağrılı besici 59 yaşındaki Nurettin Peker, "Ağrı Tutak'tan geldim, benim hayvanlarımdan daha büyük hayvan getiren kimse yok. Benim getirdiğim hayvanlar hep 1 ton, 900 kilo, böyle hayvan getiriyorum. Şu anda gördüğünüz 4-5 tanesi 1 tona çok yakın geliyorlar. Diğerleri de 800-900 kilo geliyor. Fiyatı 16,5 bin TL istiyoruz, 17 bin TL istiyoruz, alıcı yok. Alıcılar son günü bekliyorlar. Tabi hayvan çok olduğu için bekliyorlar ama zaten bu sene hayvan azdır. Bu sene geçen seneye göre yarı durumdadır. Herkes son günü bekliyor ama son günü bekleyenler de bulabileceklerini tahmin etmiyorum. Onların bu niyeti yanlıştır, mal bu sene azdır" diye konuştu.

10-12 hayvan sattığını ifade eden Peker, benim kadar satanlar da var, benden fazla satanlar da var, daha az satanlar da var. Müşteri bekliyoruz, tüm hayvanları inşallah son güne kadar bitiririz" dedi.

Kurban satışlarında henüz tam satışların başlamadığını belirten Afyonkarahisar'dan gelen 30 yaşındaki Mustafa Ünlü, "Denizli'nin halkı son günü bekliyor. Dün akşamüzeri geldik, bugün sabahtan 3 tane satış yaptık. Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinden geldik. Küçükbaş hayvanların fiyatları 800'den başlıyor, bin 200 ila bin 500'e kadarı çıkıyor. En fazla kiloda olanlar yaklaşık 85-90 kilo civarında geliyor, en az olanlar ise 45-50 kilo civarında değişiyor. Tabi daha da küçükler oluyor ama onlardan da kurban olmaz. Ben Denizli'ye ilk defa geliyorum, satışlar inşallah güzel olur. Daha önce hep İzmir tarafına gidiyorduk, orada satış yapıyorduk. Orada hayvan fiyatları daha yüksekti. Orada kalmıyordu, satış oluyordu" ifadelerini kullandı.

Büyükbaş hayvanların satıldığı alanda, belediye tarafından üzerinde "Büyükbaş hayvanların kurban olabilmesi için, 2 yaşını doldurmuş ya da 2 yaş dişini çıkarmış olmalıdır. 2 yaş kontrolü için müracaat edilecek veteriner hekimler ücretsiz" yazılı uyarı pankart asıldı.

Otomobil fiyatına kurbanlık

Otomobil fiyatına kurbanlık

Otomobil fiyatına kurbanlık

Otomobil fiyatına kurbanlık

Otomobil fiyatına kurbanlık

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber