Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 21 Eylül 2014 - 22:13 Yorum: 0

Otomobil sporları

TOSFED Trial Kupası 5. Ayak Yarışı, Bursa'da gerçekleştirildi

Otomobil sporları

BURSA (AA) - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Trial Kupası 5. Ayak Yarışı, Bursa’da yapıldı. 

TOSFED ve Bursa Alternatif Sporlar Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği yarış, Demirtaş Çim Kayağı Bölgesi'nde gerçekleştirildi. 13 takım 26 yarışmacının katıldığı organizasyon, heyecanlı anlara sahne oldu. 

Usta pilotlar, arazi araçlarıyla özel olarak hazırlanan iki etaptan oluşan parkuru 40 dakikada geçmeye çalıştı. Dik rampalar, bataklık ve göletlerden oluşan parkuru geçmeye çalışan yarışçılar, oldukça zorlandı. Bazı araçlar, zorlu parkurda devrilme tehlikesi atlatırken, bazı araçlar da bataklığa saplandı. Bataklık engeline takılan araçlar, kepçe yardımıyla kurtarıldı. 

Bursa Alternatif Sporlar Kulübü Başkanı Burak Bayraktar, pilotların özel araçlarıyla zorlu engelleri aşmak için yoğun uğraş verdiğini belirterek, "Bizim yarışımız ekip çalışmasına dayalı. Sürat değil engel geçme üzerine. Sekiz kapı yaptık, hepsi engellidir. O engeli yardımlaşma ile aşma üzerine 2 araç birbirini itebilir, çekebilir" dedi.

Yarışmada, pilotlar Okan Sayın ile Cemal Bulut ve Kaan Sayın ile Ali Demirayak'ın toplam 1 saat 32 dakikalık derecesiyle "İSOFF-Süper Suzuki" takımı birinci, İlker Sazcılar ile Orhan Uysal ve Serdar Nalıncılar ile Murat Elan'ın 1 saat 48 dakikalık derecesiyle "BASK-NASA" takımı ikinci, pilotlar Cem Taşcıoğlu ile Ali Çapan ve Umut Bayrak ile Halil İbrahim Yeşilselvi'nin 2 saat 10 dakikalık derecesiyle "Kayalar" takımı da üçüncü oldu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber